Trenčín pokračuje bez výhry, nepomohla mu ani červená. Ruža neprehrala štyri kolá po sebe

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Trenčín pokračuje bez výhry, nepomohla mu ani červená. Ruža neprehrala štyri kolá po sebe
Aktualizované
Lodivod Ondřej Smetana dotiahol Ružomberok k ďalším bodom.
Lodivod Ondřej Smetana dotiahol Ružomberok k ďalším bodom.TASR
Nedeľný program predposledného 17. kola Niké ligy otvoril preložený súboj zo soboty na nedeľu. Futbalisti spod Čebraťa v ňom síce prehrávali, ale po zmene strán dokázali nepriaznivý vývoj zvrátiť a zvíťaziť 2:1. V záverečnom dueli sa na Žitnom ostrove zrodila bezgólová remíza.

Ružomberok - Banská Bystrica 2:1

Ružomberčania vstupovali do zápasu v pozitívnej forme. Neprehrali v troch kolách po sebe. Ich dobrú náladu chcel krátko po polhodine hry zmeniť Hlinka, ktorý ťažil z prihrávky pod seba z kopačky Považanca a zvnútra šestnástky otvoril skóre. Predtým sa hralo bez väčších príležitostí na jednej i druhej strane. Obom mužstvám nenahrával ani terén. Nebol najhorší, ale ani najlepší. Aktívnejší však boli hráči Dukly a zaslúžene vyhrávali. 

Zakrátko mohol zvýšiť na rozdiel dvoch zásahov Rymarenko. Individuálne sa predral do boxu, ale sprava krížnou strelou minul bránu. Až v nadstavenom čase prvého dejstva prinútili domáci k zákroku brankára Hrušku. Propagačný pokus na neho vyslal Šefčík. Ale po zmene strán urobil tréner Smetana dve zmeny a jeho zverenci prepli na vyšší rýchlostný stupeň. 

Štatistika duelu.
Štatistika duelu.Flashscore

V 48. minúte po štandardnej situácii pohladil loptu hlavou Boďa a tá zapadla k ľavej žrdi. Začínalo sa odznova. O vyrovnanie sa postarala dvojica striedajúcich hráčov, keďže centroval Tučný. V 63. minúte stáli pri Frühwaldovi všetci svätí, ktorí mu pomohli zastaviť vypadnutú strelu z náručia Polievku na bránkovej čiare. A tak udrel Ružomberok. Lavrinčík podržal v strede loptu, oblúkom vysunul po pravej strane Chriena, ktorý sa dostal do šestnástky a prepálil Hrušku - 2:1. V závere ešte Dukla vyvinula tlak k vyrovnaniu, ale nebola úspešná. Ruža ťahá štvorzápasovú sériu bez prehry. Naopak, Banskobystričania nevyhrali v druhom kole po sebe.

Dunajská Streda - Trenčín 0:0

Súboj sa hral v hustej hmle, ale ani tá neodradila oba celky od bojovného futbalu. Z úvodu boli aktívnejší hostia, no Popoviča prekonať nedokázali. V 21. minúte videl červenú kartu domáci Barišič, keď v sklze prišliapol koleno Gajdoša. Začala sa prevaha s loptou hráčov Trenčína a dobýjanie pokutového územia. Viacero príležitostí zostalo nevyužitých.

Štatistika bezgólového súboja v MOL Aréne.
Štatistika bezgólového súboja v MOL Aréne.Flashscore

Zverenci Xisca Muňoza sa niekoľkokrát vydali do protiútoku, ale rovnako im chýbala presná muška. Napriek tomu, aj v treťom vystúpení v rade si udržali čisté konto. Futbalisti spod hradú Matúša Čáka nevyhrali osem kôl.