Slovan v príprave do Kataru. V generálke na jarnú časť vyzve pražskú Slaviu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Slovan v príprave do Kataru. V generálke na jarnú časť vyzve pražskú Slaviu

V krátkej zimnej príprave sa Slovan vypraví do Kataru.
V krátkej zimnej príprave sa Slovan vypraví do Kataru.TASR
Futbalisti Slovana Bratislava si počas zimnej prípravy zmerajú sily s viacerými zvučnými tímami vrátane Slavie Praha či katarského mužstva Al-Rayyan. Slovanisti odštartujú spoločnú prípravu na jarnú časť kondičnými testami 10. januára a v sobotu 20. januára zamieria na desaťdňové sústredenie do Kataru, počas ktorého odohrajú tri prípravné zápasy. Informovala o tom oficiálna stránka "belasých".

Podľa asistenta trénera Borisa Kitku bude prvá časť prípravy zameraná na rozvoj vytrvalostných a silových parametrov. "Hráči podstúpia silovo-vytrvalostné testovanie. Výsledky zohľadníme pri plánovaní individuálnej záťaže i ako informáciu, kde sa hráči nachádzajú," uviedol Kitka. Zápasy v Katare odštartujú prvým súbojom 26. januára, keď bude ich súperom štvrtý tím katarskej Stars League, v ktorého kádri figurujú Rodrigo či Thiago Mendes.

Druhým súperom Slovana bude Al-Wakrah SC, tretí súper je v riešení. Generálkou na štart jarnej časti Niké ligy v Žiline bude súboj v Prahe s domácou Slaviou. "Stretneme sa s veľmi kvalitným a silným súperom. Bude to päť dní pred jarnou premiérou v Žiline. Cykly, ktoré v príprave máme, chceme spojiť tak, aby sme boli dobre pripravení na prvý jarný zápas. V prípade zmien v kádri bude dôležité, aby sa noví hráči etablovali, zohrali s mužstvom a pri príchode boli čo najlepšie pripravení."

Oficiálnu časť odštartujú
Oficiálnu časť odštartujú Flashscore

"Pokiaľ je totiž mužstvo dobre fyzicky pripravené, môžete sa rýchlejšie venovať špecifickejším veciam, ako je štýl hry či veci vyplývajúce z herného systému a jednotlivých pozícií," poznamenal Kitka.

Plán prípravných zápasov pred jarnou časťou Niké ligy:

Piatok, 26. januára: Al-Rayyan SC – ŠK Slovan /sústredenie v Katare/

Pondelok, 29. januára: Al-Wakrah SC – ŠK Slovan /sústredenie v Katare + v štádiu je ďalší zápas v Katare

Nedeľa, 4. februára: Slavia Praha – ŠK Slovan