Slovenský šláger v NHL, zápas týždňa v Trnave či rivali v Premier League

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Slovenský šláger v NHL, zápas týždňa v Trnave či rivali v Premier League

Juraj Slafkovský sa bude svoju bodovú sériu snažiť natiahnuť proti krajanovi Fehérvárymu.
Juraj Slafkovský sa bude svoju bodovú sériu snažiť natiahnuť proti krajanovi Fehérvárymu.Profimedia
Predposledný februárový víkend ponúkne opäť bohatý športový program. Flashscore Správy sa v tradičných tipoch vydali hľadať to najzaujímavejšie, čo by fanúšikovi nemalo uniknúť. Redaktori nahliadli do anglickej Premier League, neobišli ani slovenskú Niké ligu. Ako bonus si pripravili nočnú chuťovku v podobe šlágra slovenských krajanov v NHL.

Manchester City - Chelsea (sobota, 18:30)

Obhajca majstrovskej trofeje vstupuje do veľkého súboja proti Chelsea s cieľom udržať tlak na svojich súperov v boji o ďalší titul v Premier League. City sa v druhej polovici sezóny nachádzajú vo svojej zvyčajnej forme. Víťazstvo 3:1 uprostred týždňa s Kodaňou v Lige majstrov znamená jedenásty triumf za sebou vo všetkých súťažiach, čo je ich najdlhšia séria od 21 stretnutí v období od decembra 2020 do marca 2021.

Posledné merania síl.
Posledné merania síl.Flashscore

Domáci majú za svojím chrbtom ešte jednú šnúru - pred vlastnými fanúšikmi neprehrali ani raz v ostatných 22 ligových stretoch (18-4-0). Dlhšou aktívnou domácou sériou sa môže pochváliť iba Liverpool (24). Možno je to správna výzva pre manažéra Chelsea Mauricia Pochettina, ktorý prehral proti Pepovi Guardiolovi viac súťažných zápasov (13) než s ktorýmkoľvek iným trénerom (4-6-13). "The Blues" prežívajú ďalšiu nekonzistentnú sezónu, čo najlepšie ilustruje ich nedávna šesťzápasová forma (3-1-2). V oboch prehrách počas tejto série inkasovali štyri góly, ale v troch víťazstvách skórovali aspoň trikrát.

Posledné výsledky Chelsea.
Posledné výsledky Chelsea.Flashscore

Dve z týchto troch výhier prišli v ostatných dvoch súťažných vystúpeniach vonku proti Aston Ville a následne s Crystal Palace (oba 3:1). Teraz by chceli prvýkrát od marca 2022 streliť aspoň tri zásahy v troch dueloch vonku v rade. Proti Manchestru City nevyhrali ani jeden z posledných siedmich zápasov od víťazstva vo finále Ligy majstrov v roku 2021 (0-1-6). Pri všetkých šiestich prehrách nedokázali skórovať. Naposledy však uhrali remízu 4:4.

Montreal - Washington (nedeľa, 01:00)

Kto si rád privstane (alebo chodí neskoro spať) sa môže tešiť na slovenský šláger v NHL, keď proti sebe narazia Montreal Juraja Slafkovského a Washington Martina Fehérváryho. Oba celky sa stretli naposledy v noci na stredu 7. februára, keď Canadiens vyhrali na ľade súpera 5:2. Slovenský obranca v drese Capitals asistoval, ale pozornosť na seba strhla draftová jednotka roku 2022, ktorá v profilige zaznamenala vôbec prvý dvojgólový zápas.

Štatistiky Juraja Slafkovského z posledného duelu proti Washingtonu.
Štatistiky Juraja Slafkovského z posledného duelu proti Washingtonu.Flashscore

Paradoxom je, že Slafkovský je produktívnejší viac vonku ako doma. Počas svojej kariéry nazbieral na klziskách súperov 27 bodov v 49 zápasoch, v Bell Centre si v 44 dueloch pripísal 12 bodov. Zároveň vytvoril rekord v bohatej 114-ročnej histórii Canadiens v počte zápasov s bodom v tínedžerskom veku, keď v siedmich súbojoch po sebe nazbieral dokopy 11 bodov (6+5), v posledných 12 vystúpeniach si pripísal 14 bodov. V tejto sezóne má bilanciu 12+17 v 54 súbojoch.

Fehérváry má priemerný ice-time na úrovni 19:08 minúty, pre zranenia vynechal šesť meraní síl, avšak v 46, do ktorých nastúpil, dal dva góly a na desať asistoval. Zaujímavú šnúru ťahá aj Alexander Ovečkin, ktorý sa v každom posledných šiestich vystúpení presadil, pričom predtým dal v 43 dueloch len osem gólov.

Oba celky potrebujú zvíťaziť ako soľ, keď sa vo Východnej konferencii nachádzajú na 12. (Washington), respektíve 13. priečke (Montreal). Domáci strácajú na play-off osem bodov (odohrali o duel viac ako ôsmy Detroit), hostia zaostávajú len o šesť (a majú oproti Detroitu) duel k dobru. O motiváciu je postarané. Kto sa z dua Slafkovský - Fehérváry bude tešiť teraz?

Trnava - Dunajská Streda (nedeľa, 17:30)

Zápas kola najvyššej slovenskej futbalovej súťaže sa hrá v "malom Ríme" na Štadióne Antona Malatinského. Súboj tretieho so šiestym uzavrie program 20. kola Niké ligy. Oba celky sú od seba vzdialené štyrmi bodmi, jarnú časť odštartovali odlišnými emóciami. Trnavský Spartak nestačil ani v ôsmom stretnutí v rade na Ružomberok (0:1) - súpera, ktorého Michal Gašparík od nástupu na lavičku (január 2021) nedokázal poraziť. To neplatí o Dunajskej Strede, ktorá v Trnave nevyhrala ostatných päť stretnutí. Naposledy sa tak stalo ešte v novembri 2020. Predchádzajúce meranie síl sa skončilo remízou 1:1. 

Posledné vzájomné zápasy.
Posledné vzájomné zápasy.Flashscore

Dunajskostredčania môžu ťažiť z pozitívnej emócie po výhre 1:0 so Skalicou. Tesne pred stretnutím sa posilnili o dvojicu hráčov. Obranu vystužil Krisztián Keresztes a útok zasa Moussa Koné, ktorý prišiel na hosťovanie z LASK-u Linz. Novým prírastkom, resp. staronovým, sa môžu pochváliť aj červeno-čierni. Nie hocijakým. Po jesennej časti si na mesiac odskočil naspäť na Cyprus kanonier Michal Ďuriš, ale už je opäť v Spartaku. Dohodol sa na kontrakte do konca budúceho ročníka s následnou opciou. Paralela? Práve 35-ročný skúsený útočník rozhodol posledný vzájomný duel na Žitnom ostrove.