TOP 10 zimných odchodov z Niké ligy do zahraničia

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
TOP 10 zimných odchodov z Niké ligy do zahraničia
Nielen "belasí" prišli o svoj ofenzívny klenot. Na snímke Aleksandar Čavrič.
Nielen "belasí" prišli o svoj ofenzívny klenot. Na snímke Aleksandar Čavrič.TASR
Niké liga sa vracia na scénu už v piatok 9. februára, ale jarná časť bude bez jej viacerých hviezd, ktoré sa rozhodli odísť do zahraničia. Flashscore Správy vybrali desať najväčších strát súťaže.

Aleksandar Čavrič

Slovan Bratislava → Kašima Antlers

Služobne najstarší hráč, ktorý v Slovane Bratislava pôsobil od jesene 2016, sa rozlúčil s fanúšikmi. Čavrič odchádza do japonskej Kašimy Antlers. Toto spojenie trvalo osem rokov. V hlavnom meste Slovenska odohral 265 súťažných súbojov, v ktorých strelil 75 gólov. Na jeseň strelil srbský rodák uchádzajúci o slovenské občianstvo, v 15 zápasoch deväť gólov a na ďalších šesť prihral. Výrazne pomohol tímu aj k postupu do play-off o osemfinále Európskej konferenčnej ligy, na ktorom sa podieľal štyrmi zásahmi a dvomi asistenciami. Čavrič zamieril do piateho celku minulej sezóny. Lavičke Kašimy šéfuje jeho krajan Ranko Popovič. Tamojšia súťaž sa začína 23. februára. 

Richard Ludha

FK Železiarne Podbrezová → FK Teplice

Člen širšieho kádra reprezentácie prestúpil z FK Železiarne Podbrezová do tímu FK Teplice pôsobiaceho v najvyššej českej súťaži. Ludha bol dlhodobo tímovou jednotkou Podbrezovej a prispel k postupu do najvyššej Niké ligy. V prebiehajúcom ročníku odchytal všetkých 18 stretnutí. Tepliciam patrí v súčasnosti 10. miesto v ligovej tabuľke. Na Horehronie prišiel pred desiatimi rokmi z Prievidze a cez mládežnícke kategórie sa prepracoval až do prvého tímu.

Dávid Ďuriš

MŠK Žilina → Ascoli

Najlepší žilinský kanonier jesennej časti Niké ligy opúšťa káder spod Dubňa. Ďuriš sa na konci prestupového obdobia dohodol s Ascoli, do ktorého mieri na hosťovanie s možnosťou opcie na trvalý prestup. Autor deviatich tohtosezónnych ligových zásahov mieri do klubu zo 16. miesta talianskej Serie B. Žilina a Ascoli sa dohodli na hosťovaní do konca aktuálneho ročníka. Za MŠK zasiahol Ďuriš do 166 stretnutí, v ktorých sa 48-krát gólovo presadil a pridal aj 16 asistencií. Na svojom konte má už aj deväť štartov za seniorskú reprezentáciu Slovenska. Ďuriš počas aktuálnej sezóny najvyššej slovenskej futbalovej súťaže zažil tri dvojgólové vystúpenia. Talianskemu mužstvu bude chcieť pomôcť vyhnúť sa bojom o záchranu.

Ďuriš a pohľad na jeho čísla z ostatných sezón.
Ďuriš a pohľad na jeho čísla z ostatných sezón.Flashscore

Ivan Krajčírik

MFK Ružomberok → Widzew Lodž

Slovenský futbalový brankár Ivan Krajčírik prestúpil z MFK Ružomberok do poľského klubu Widzew Lodž. S účastníkom Ekstraklasy podpísal kontrakt do júna 2026. Dvadsaťtriročný gólman odchytal v najvyššej slovenskej súťaži 87 zápasov. Meno bývalého reprezentanta do 21 rokov sa v minulosti už viackrát skloňovalo s možným zahraničným angažmánom, no k prestupu došlo až teraz. V tíme pred ním pôsobil Slovák Henrich Ravas, ktorý sa upísal New England Revolution v MLS. Krajčírik prišiel pod Čebrať v mládežníckych časoch z Tatrana Liptovský Mikuláš. Na prvoligovom trávniku debutoval ako 17-ročný v októbri 2017 v zápase proti Zlatým Moravciam. V drese "Ruže" sa tešil aj zo zisku strieborných medailí v sezóne 2021/2022.

Alex Pinto

DAC 1904 Dunajská Streda → Gil Vicente

Kariéra 25-ročného pravého obrancu Alexa Pinta bude po pôsobení v DAC 1904 Dunajská Streda pokračovať v portugalskej najvyššej súťaži. Pinto sa stal novou posilou Gil Vicente, desiateho tímu portugalskej prvej ligy. Zo Žitného ostrva odchádza po dvoch rokoch a vracia sa do klubu zo severného Portugalska, v ktorom už pôsobil v ročníkoch 2018/19 a 2019/20. Za DAC nastúpil v 50 ligových stretnutiach, pridal aj dva štarty v Európskej konferenčnej lige a rovnako dva v Slovenskom pohári.

Jakub Uhrinčať

Dukla Banská Bystrica → Sparta Praha

Obranca MFK Dukla Banská Bystrica si svojimi výkonmi vypýtal ponuku od Sparty Praha, kde mieri na hosťovanie s opciou na trvalý prestup. Uhrinčať sa prepracoval do A-tímu ešte počas pôsobenia v druhej lige. V sezóne 2020/2021 naskočil do desiatich duelov a v nasledujúcom ročníku sa už naplno etabloval v základnej zostave. Aj po postupe do najvyššej súťaže bol stabilnou súčasťou obrannej formácie a jeho výkony prilákali záujem klubov. Za áčko Dukly odohral v najvyššej slovenskej súťaži, druhej lige a Slovenskom pohári spolu 86 zápasov, v ktorých zaznamenal štyri góly a jednu asistenciu.

Michal Ďuriš

Spartak Trnava → Othellos Athienou

Pred posledným ligovým stretnutím jesennej časti Niké ligy už bolo jasné, že skúsený útočník odchádza. Trnava sa s ním oficiálne rozlúčila, z tribún sa ozývalo skandovanie hráčovho mena. Bývalý slovenský reprezentant sa po hosťovaní v "slovenskom Ríme" vracia späť na Cyprus do klubu Othellos Athienou. Ďuriš prišiel do Trnavy po tom, ako sa mužstvo kvalifikovalo do skupinovej fázy Európskej konferenčnej ligy. Počas svojho pobytu v tíme strelil osem gólov. 

Lucas Lovat

Slovan Bratislava → Achmat Groznij

Brazílsky obranca prišiel na Slovensko v roku 2019 z materského klubu Avaí. Najskôr nastupoval za Trnavu, s ktorou vyhral Slovenský pohár, následne sa presunul do Slovana Bratislava. Ako člen "belasých" mohol oslavovať až štyri majstrovské tituly a jeden úspech v národnom pohári. Okrem toho sa dostal do najlepšej jedenástky minulej sezóny a takisto bol najlepším asistentom. Lovat sa však rozhodol pre odchod z hlavného mesta, siahol po ponuke z ruského Achmatu.

Matúš Rusnák

MŠK Žilina → Baník Ostrava

Krídelník Žiliny po štyri a pol roku vymení najvyššiu slovenskú súťaž za elitnú českú ligu, pretože posilnil Baník Ostrava. Rusnák sa skrz dorast a žilinské "béčko" dostal do prvého mužstva a stal sa oporou klubu na domácej i európskej scéne. Výsledkom bola nominácia do reprezentácie, kde si však na debut ešte musí počkať. Rodák z Levíc nastúpil v žlto-zelených farbách za prvý tím v 131 dueloch s bilanciou 10 gólov a 14 asistencií. Klub zo severu Slovenska však nebol dvakrát nadšený z vývoja situácie. Rusnákovi sa v júni mala skončiť zmluva, pričom Žilinčania sa chceli dohodnúť na novej.

Patrik Blahút

FK Železiarne Podbrezová → 1. FC Slovácko

Rýchlonohý stredopoliar má za sebou úspešnú jeseň v drese Podbrezovej, čo neuniklo pozornosti vedenia 1. FC Slovácko, ktoré už dlhodobo po Sparte, Slavii, či Plzni patrí k top tímom českej ligy. Blahút prišiel do Podbrezovej pred jarnou časťou sezóny 2022/23 a odvtedy odohral 33 súťažných stretnutí, v ktorých strelil deväť gólov. V aktuálnej sezóne nastúpil na 17 zápasov, v ktorých odohral viac ako 1 000 minút, strelil šesť gólov a zaradil sa medzi najlepších strelcov súťaže.