Vyhodilo istič a nepamätá si ani PIN od karty. O Moškovu krčnú chrbticu sa doktori báli

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Vyhodilo istič a nepamätá si ani PIN od karty. O Moškovu krčnú chrbticu sa doktori báli
Moško patrí k futbalistom, ktorí sa súbojov neboja.
Moško patrí k futbalistom, ktorí sa súbojov neboja. TASR
Pre Mateja Moška zostane 11. kolo Niké ligy ešte dlho v pamäti. Respektíve, nie tak úplne celý súboj. Záver stretnutia s Michalovcami si pre silný otras mozgu nepamätá. Našťastie, krčnú chrbticu poškodenú nemá. Odniesla si to jeho hlava. Časový rámec návratu? Minimálne mesiac a následne sa uvidí podľa vývoja...

S adrenalínom pokračoval ďalej

Dvadsaťštyriročný stopér sa v lete po dvoch rokoch vrátil do Zlatých Moraviec. Patrí k hráčom, ktorí nechajú v každom súboji nielen nohu, ale i hlavu. Inak tomu nebolo ani v zápase proti Zemplínčanom. Svoju robotu si vo vlastnom pokutovom území plnil zodpovedne. Lenže v 69. minúte schytal z hranice šestnástky do hlavy tvrdú bombu z kopačky Stanislava Danka

"Pamätám si, ako som predtým odvrátil loptu, ktorá sa dostala ku Dankovi. Následne vystrelil a odvtedy akoby vyhodilo istič. Nepamätám si nič," odpovedal na otázku, ako si s odstupom niekoľkých dní spomína na inkriminovaný moment. 

Zlaté Moravce - Michalovce 2:2

"Mal som v sebe toľko adrenalínu, že som si ani neuvedomil, čo robím. Nepamätám si ani to, že som pokračoval v zápase. Až keď som ležal na lavičke v opatere lekárov, som začal vnímať," nadviazal Matej Moško

Vďakabohu, že sa obava nenaplnila

Tí už vedeli, že nie je všetko s "kostolným poriadkom" a 24-ročný stopér zamieril do nemocnice na komplexné vyšetrenie. Výsledok? Silný otraz mozgu a, našťastie, nepotvrdilo sa to najhoršie, čoho sa báli aj doktori - poškodenie krčnej chrbtice. 

"Je z toho nakoniec silný otras mozgu. Ťažko povedať, čo by sa dialo, keby sa naplní jeho obava. Nechcem na to ani pomyslieť. Vďakabohu, že som ako tak celý. Odhadovaná doba je 4 až 6 týždňov. Samozrejme, možno aj kratšie, no všetko bude závisieť od toho, ako sa budem cítiť. Nemôžem mať závrate a nemôže mi byť zle či bolieť ma hlava s krkom," doplnil odchovanec Žiliny.

V prvej polovici základnej časti nechýbal Moško ani v jednom kole.
V prvej polovici základnej časti nechýbal Moško ani v jednom kole.Flashscore

Vo svojej kariére si, napriek mladému veku, už jedným vážnym zranením prešiel. Bol veľmi blízko koncu s futbalom. S ojedinelou chorobou (Idiopatická trombocytopenická purpura, pozn.) ležal v nemocnici a mohol vykŕvacať. Zabojoval a dnes môže robiť to, čo miluje. 

"V nemocnici som sa nevedel podpísať či vypísať papiere. Otec mi musel pomáhať. Už mi je lepšie. Normálne píšem, ale napríklad na PIN od svojej bankomatovej karty som si spomenúť nevedel," prezradil problémy, ktorými si pre otras mozgu prechádza.

Polovica základnej časti bez víťazstva

Po rane do hlavy nechal arbiter duelu Erik Gemzický v hre pokračovať. Futbalisti Michaloviec síce zostali v miernom šoku, ale po šťastnej prihrávke Marcina strieľal pred bránou osamotený Issa svoj druhý gól v zápase. Okamžite sa, pre diskutabilný moment, strhla vlna nevôle na domácej strane. Bežne sa pri zásahu do hlavy hra okamžite preruší. 

"Mrzí ma to. Vyjadrovať sa k rozhodcom nejdem. Neviem... bol tam aj VAR. Verím, že do budúcna, keď sa niečo takéto stane, arbitri si uvedomia, čo sa deje a v tom momente hru zastavia. Nie je to zábava. Nikomu neprajem nič podobné, čo postretlo mňa," zdôraznil Moško. 

Posledné výsledky hráčov ViOn-u.
Posledné výsledky hráčov ViOn-u.Flashscore

Súboj s Michalovcami sa niesol v zvláštnom duchu. Úvodné dejstvo zvládli lepšie Zlatomoravčania, ktorí vyhrávali. Po zmene strán dovolili súperovi otočiť, aby v samom závere ratovali bod za remízu 2:2. Okrem toho sa do konca jesennej časti zranil hosťujúci Igor Žofčák. V jednom zo súbojov nešťastne spadol a zlomil si kľúčnu kosť. 

"Celý týždeň bol zvláštny, nie iba ten piatok. Smolný moment aj pre "Žofu". Rád by som mu touto cestou poprial čo najskoršie uzdravenie a návrat na ihrisko. Inak zápas ťažko hodnotiť," dodal Matej Moško. 

Bol to aj duel dvoch tímov, ktoré v prebiehajúcom ročníku ešte nevyhrali. Zverenci Vladimíra Cifraniča sú poslední s tromi bodmi po jedenástich kolách. Trikrát remizovali a osemkrát prehrali. "Nie je to príjemné. Budeme robiť všetko pre to, aby sme túto nepriaznivú bilanciu zlomili. Hlavným problémom je, že nepremieňame šance a inkasujeme veľmi lacné góly," uzavrel 192 centimetrov vysoký stopér od Žitavy.