Zemplín pri debute Straku takmer zdolal Žilinu, Ružomberok vidí prvú šestku. Trnava víťazne

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Zemplín pri debute Straku takmer zdolal Žilinu, Ružomberok vidí prvú šestku. Trnava víťazne
Tréner Straka pri premiére takmer uspel na pôde Žiliny.
Tréner Straka pri premiére takmer uspel na pôde Žiliny.TASR
Futbalisti Spartaka Trnava vyhrali v sobotnom zápase 21. kola slovenskej futbalovej Niké ligy nad Banskou Bystricou. Ružomberok uspel na jar aj tretí raz a výrazne si pomohol v boji o prvú šestku. Žilina zachraňovala bod proti Michalovciam.

Trnava - Banská Bystrica 2:0

Trnava mohla otvoriť skóre, ale hlavička Zeljkoviča letela tesne vedľa. Na druhej strane strelu Rymarenka v poslednej chvíli zablokoval Kóša. V rozmedzí jedenástich minút potom Spartak dva razy udrel, oba zásahy zaznamenal Michal Ďuriš.

Najskôr sa trafil presne k bližšej žrdi, kam sa Hruška nemal šancu včas dostať a následne ušiel defenzíve a v samostatnom úniku si rutinérsky poradil. Trnavčania boli aj naďalej aktívni, pričom Ďuriš cielil na hetrik, avšak defenzíva Dukly si na neho dávala čoraz väčší pozor.

Hruškovi v závere narobil problémy spoluhráč Migaľa, ktorý takmer loptu nasmeroval do vlastnej brány. Trnava dokázala po dvoch prehrách prvý raz na jar zvíťaziť a už iba jeden bod stráca na druhú Žilinu. Banská Bystrica si situáciu v boji o prvú šestku neuľahčila.

Hodnotenie hráčov základných zostáv.
Hodnotenie hráčov základných zostáv.Flashscore

Zlaté Moravce - Ružomberok 2:4

Ružomberku nástup do stretnutia vyšiel veľmi dobre, pretože po centri Múdreho otvoril skóre Alexander Selecký a zakrátko sa presadil aj Ján Hladík, ktorý ostal zabudnutý na zadnej žrdi a udrel volejom. Zlaté Moravce sa ale v prvom zápase pod dočasným trénerom Štefankom nevzdali a ešte do prestávky výsledok priebežne vyrovnali.

Tesne pred prestávkou síce brankár Frühwald vyrazil strelu Kuzmu do brvna, ale odraz hral s domácimi. Dobre postavený Denis Duga dostal hrací predmet za čiaru. Prešli iba tri minúty a trafil sa aj spomínaný Marek Kuzma. Pre skúseného útočníka bola dorážka po predošlom pokuse do žrdi prvým gólovým momentom po príchode do ViOn-u.

Ružomberok však potvrdil výbornú jarnú formu a získal tri body. O tých rozhodol z pokutového kopu Martin Boďa, z penalty vsietil víťazný gól aj pred týždňom. Konečný výsledok stanovil Samuel Šefčík. Ruža má na ôsmom mieste tabuľky iba dvojbodovú stratu na prvú šestku. V 22. kole ju čaká Podbrezová. ViOn ostáva posledný.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Žilina - Michalovce 0:1

Najskôr Frelih dvakrát podržal svoj tím pri nebezpečných pokusoch Adanga a Bariho, potom na opačnej strane kontroval van Kessel, ktorý do šance vyslal Šimka, ale ten si s Belkom neporadil. Následná dorážka skúseného legionára presná nebola.

Michalovce otvorili skóre v 23. minúte po nesmierne kurióznom momente. Niarchos sa dostal v brejku k zakončeniu a aj keď opečiatkoval žrď, tak odrazená lopta sa od hlavy Patrika Leitnera dostala do siete. Zakrátko Zemplín skóroval aj druhý raz, nakoniec sa mával ofsajd Niarchosa.

Počas nadstaveného času zachránil remízu z pokutového kopu Timotej Jambor. Michalovce pri premiére nového trénera Straku na svojej lavičke nevyhrali ani 21. zápas v sezóne a na jedenástej priečke majú o tri body viac ako posledné Zlaté Moravce. Žilina druhýkrát v rade remizovala, ostáva druhá s tesným náskokom pred Trnavou.

Hodnotenie hráčov základných zostáv.
Hodnotenie hráčov základných zostáv.Flashscore
Aktuálna tabuľka Niké ligy.
Aktuálna tabuľka Niké ligy.Flashscore