100 miliónov za eso Newcastlu? O Isaka sa zaujíma Arsenal, ale aj ďalšia londýnska adresa

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
100 miliónov za eso Newcastlu? O Isaka sa zaujíma Arsenal, ale aj ďalšia londýnska adresa
Isak je na trhu žiadaným hráčom.
Isak je na trhu žiadaným hráčom.Profimedia
Tento rok nevýrazný Newcastle United by mohol o niekoľko mesiacov čeliť štedrým ponukám na svojho najlepšieho strelca Alexandra Isaka (24). Kanonier cez víkend dvoma presnými zásahmi prispel k výhre nad West Hamom, zatiaľ čo v utorok večer gólom pomohol k remíze s Evertonom.

Tím zo St. James' Parku nezažíva veľmi dobrý ročník, najmä v porovnaní s predchádzajúcou sezónou. V aktuálnej tabuľke je až ôsmy so štvorbodovou stratou na šiesty Manchester United, Red Devils majú k dobru štvrtkový duel s Chelsea.

Jedným z mála svetlých bodov Newcastlu je forma švédskeho reprezentanta, ktorý má síce len 24 rokov, ale svoje konto už ozdobil 44 medzinárodnými štartmi.

Podľa denníka The Sun si na Isaka brúsia zuby dve prestížne adresy z britskej metropoly - Arsenal a Tottenham. Oba severolondýnske kluby by údajne neváhali za svoj ofenzívny cieľ zaplatiť 100 miliónov libier. Spomínané tímy majú dostatok finančných prostriedkov na prestupy, strelca by radi získali pred ročníkom 2024/2025.

Rodák zo Štokholmu pôsobí v Premier League už druhý rok, Magpies ho priviedli v auguste 2022 za sumu blížiacu sa k 60 miliónom libier. Prvú sezónu ukončil s 10 ligovými gólmi, v druhom ročníku má na konte zatiaľ 15 zásahov, čo je vzhľadom na jeho 19 štartov v základnej zostave úctyhodná bilancia. Odchovanec AIK v minulosti pôsobil aj v Borussii Dortmund, Willeme Tilsburg a Reale Sociedad.