Prostredník pre fanúšika odrazom zlého obdobia. Moyes: Kalvin je ľudská bytosť, pomôžeme mu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Prostredník pre fanúšika odrazom zlého obdobia. Moyes: Kalvin je ľudská bytosť, pomôžeme mu
Phillips stále hľadá stratenú formu.
Phillips stále hľadá stratenú formu.Reuters
Kalvin Phillips (28), stredopoliar West Hamu United, už dlhšie neprežíva ideálne kariérne obdobie a potrebuje podporu fanúšikov aj klubu. Manažér David Moyes (60) sa vyjadril, že londýnsky celok mu podá potrebnú pomocnú ruku.

Po príchode z Leedsu do Manchestru City za 45 miliónov libier v roku 2022 prežil reprezentant Anglicka v ambicióznom mužstve ťažké obdobie. Za 18 mesiacov si vo svojom materskom klube pripísal len šesť štartov a v januári sa pripojil k West Hamu na hosťovanie do konca aktuálnej sezóny.

Phillips má v zmluve so Citizens ešte ďalšie štyri roky. V sobotu ho zachytila kamera, keď ukázal prostredník smerom k fanúšikovi, ktorý kritizoval jeho výkon pri prehre v Newcastli. Angličan sa dopustil penaltového zákroku len niekoľko minút po tom, čo prišiel na ihrisko z lavičky. Premenený pokutový kop domácich naštartoval, čo viedlo k obratu a neúspechu Hammers.

"Kalvin je ľudská bytosť, potrebuje podporu a ľudí, ktorí mu pomôžu, práve to aj urobíme," povedal tréner Moyes novinárom a dodal: "Potrebujeme, aby fanúšikovia podporili všetkých našich hráčov. Kalvin je naozaj dobrý futbalista. Verím, že stále ešte môžeme niečo vyťažiť z času, počas ktorého nám bude k dispozícii."

West Ham, ktorý je v lige na siedmom mieste s ôsmimi zápasmi do konca aktuálneho ročníka, najbližšie v utorok hostí Tottenham, londýnskeho rivala z piatej priečky.