Dúbravka inkasoval z penalty, Newcastle prišiel o výhru. Spurs remizovali s West Hamom

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Dúbravka inkasoval z penalty, Newcastle prišiel o výhru. Spurs remizovali s West Hamom

Dúbravka inkasoval z pokutového kopu.
Dúbravka inkasoval z pokutového kopu.Profimedia
Futbalisti Newcastlu remizovali v utorkovom zápase 31. kola anglickej Premier League na domácej pôde s Evertonom 1:1. Nottingham doma zdolal Everton. Tottenham si rozdelil body s West Hamom.

Newcastle - Everton 1:1

Alexander Isak skóroval za Newcastle v piatom domácom zápase Premier League po sebe, čo sa nestalo od roku 1997, keď sa Alan Shearer presadil osemkrát v rade, rovnako ako Andrew Cole (1994). Les Ferdinand ťahal v roku 1995 sériu šiestich duelov na domácej pôde aspoň s jedným gólom.

Straky síce siahali na výhru, ale v závere premenil pokutový kop útočník Dominic Calvert-Lewin, ktorý skóroval premiérovo od 29. októbra 2023, teda po 23 zápasoch. Newcastle je jeho najobľúbenejším súperom, presadil sa proti nemu šiesty raz v kariére.

Everton napriek tomu nevyhral v lige už trinásty raz po sebe, čo je jeho najdlhšia negatívna šnúra od roku 1957. Slovenský brankár Martin Dúbravka odchytal za Newcastle celý zápas a inkasoval len zo spomínaného pokutového kopu, pričom nechýbalo veľa, aby loptu vytesnil. 

Nottingham - Fulham 3:1

Fulham v Premier League ešte nikdy nezdolal jedného súpera štyrikrát po sebe a nič sa na tom meniť nebude, pretože Nottinghamu po troch úspechoch tentoraz podľahol. Hosťujúci tréner Marco Silva nebol spokojný s výkonom a v 33. minúte urobil trojité striedanie, z hry odišli Iwobi, Lukič a Wilson.

V tom čase domáci viedli 2:0. Pod ich tri góly sa najvýraznejšie podpísal Gibbs-White, pretože jeden strelil a na ďalší prihral. Hudson-Odoi vsietil za Nottingham v 22 zápasoch už päť gólov, pričom v drese Chelsea ich dal za 72 duelov len štyri.

Forest ukončili sériu piatich zápasov bez prehry a na sedemnástej priečke majú trojbodový náskok pred zónou zostupu. Zároveň vyhrali len druhý z ostatných 14 súťažných duelov. Fulham ostáva dvanásty. Jeho slovenský brankár Marek Rodák bol znova iba na lavičke náhradníkov.

Bournemouth - Crystal Palace 1:0

Dominic Solanke cez víkend šestnástym gólom v tejto sezóne vyrovnal rekord Bournemouthu a mohol ho aj prekonať, ale do siete Crystal Palace ešte nikdy neskóroval, čo sa v utorok nezmenilo. Zastúpil ho ale Justin Kluivert a jediným gólom zápasu rozhodol o výhre domácich. Holanďan skóroval piaty raz v sezóne. Cherries vyhrali už tretí raz po sebe, neprehrali päťkrát v rade a poskočili na jedenáste miesto.

Burnley - Wolverhampton 1:1

Wolverhampton nevyhral na pôde niektorého z nováčikov Premier League už šiesty raz po sebe. Burnley poslal do vedenia Jacob Bruun Larsen. Bol to jeho štvrtý ligový a piaty súťažný gól v tejto sezóne, pričom rovnakú bilanciu mal v zatiaľ svojej najlepšej sezóne 2021/22 v drese Hoffenheimu.

Bod pre hostí zachránil alžírsky obranca Rayan Ait-Nouri. Z pohľadu presných zásahov zažíva najlepší ročník kariéry a premiérovo skóroval v jednej ligovej sezóne viac ako raz. Navyše v jednom prípade skóroval v rámci FA Cupu. Za Wolves nastúpil druhý raz po sebe v základnej zostave osemnásťročný útočník Leon Chiwome.

West Ham - Tottenham 1:1

Tottenham sa ujal vedenia, presne mieril Brennan Johnson, ktorý v posledných deviatich zápasoch priamo prispel na sedem zásahov (4+3). Remízu zariadil obranca Kurt Zouma, pre ktorého to bol za posledné štyri sezóny už jedenásty ligový gól. Viac ich má za tento čas iba Gabriel Magalhães z Arsenalu (14).

Jarrod Bowen sa vďaka asistencii podieľal na 20 góloch domácich v tejto ligovej sezóne (15+5). Hammers doma v lige neprehrali proti Spurs už štyrikrát po sebe, čo sa naposledy stalo v roku 2001, keď to bola dokonca šesťzápasová séria.

Aktuálna tabuľka Premier League.
Aktuálna tabuľka Premier League.Flashscore