Alli verí v záchranu Evertonu a čaká na návrat. Má jediný cieľ, majstrovstvá sveta 2026

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Alli verí v záchranu Evertonu a čaká na návrat. Má jediný cieľ, majstrovstvá sveta 2026
Dele Alli nehral od februára 2023.
Dele Alli nehral od februára 2023.Reuters
Everton v pondelok podľahol Chelsea jednoznačne 0:6 a prehĺbil tak krízu, do ktorej sa dostal pre bodový odpočet za porušenie pravidiel o finančnej udržateľnosti (PSR). Toffees po 33. kole Premier League klesli na 16. miesto a na zostupové pozície majú iba dvojbodový náskok. Zraneného stredopoliara Deleho Alliho (28) ale hrozba zostupu príliš nestresuje. Po zápase s Blues vyhlásil, že pokiaľ sa futbalisti z modrej časti Liverpoolu budú sústrediť len na futbal, pádu do Championship sa zvládnu vyhnúť.

Everton za porušenie pravidiel PSR v aktuálnej sezóne pykal hneď dvakrát. Prvý odpočet ho pripravil o šesť bodov, ten druhý o ďalšie dva a namiesto pokojného ročníka zverenci Seana Dychea musia riešiť zostupové starosti.

Ich komplikácie zvýraznil pondelkový debakel na pôde Chelsea, ktorý ich odsunul na 16. priečku Premier League. S 27 bodmi majú len dvojbodový náskok pred osemnástym Lutonom, no oproti nováčikovi aktuálnej sezóny majú zápas k dobru.

"Verím tomu, že to chlapci zvládnu. Keď prídem do kabíny, cítim neuveriteľné odhodlanie a túžbu to dotiahnuť do konca a zostať v Premier League," povedal Alli v rozhovore pre Sky Sports.

"Musíme sa ale sústrediť len na zápasy. Ak by sa chlapci nechali strhnúť okolitými vplyvmi, mohol by to byť problém," dodal stredopoliar, ktorý už viac ako rok bojuje so zranením.

Bývalý hráč Tottenhamu naposledy naskočil do súťažného diania vo februári 2023 na hosťovaní v tureckom Besiktasi. Odvtedy neodohral ani minútu. "Mám jediný cieľ. Každý deň mám na telefóne nastavené upozornenie s nápisom majstrovstvá sveta 2026," uviedol Alli s nádejou v hlase.

Pokiaľ si bude chcieť na svetovom šampionáte zahrať, bude okrem pevného zdravia potrebovať aj pomoc spoluhráčov. Z druhej ligy by sa na vrcholnú reprezentačnú akciu dostával len veľmi zložito. "Naozaj nemám strach, že by to chlapci nedokázali. Je tu neuveriteľne silná skupina hráčov. Každý zápas si vytvárajú veľa príležitostí, majú teda šancu pravidelne bodovať," uzavrel.