Štvorgólový Haaland zostrelil Wolves a City sú so zápasom k dobru bod za prvým Arsenalom

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Štvorgólový Haaland zostrelil Wolves a City sú so zápasom k dobru bod za prvým Arsenalom

Aktualizované
Arsenal splnil pozíciu favorita a zdolal Bournemouth.
Arsenal splnil pozíciu favorita a zdolal Bournemouth.Profimedia
Futbalisti Arsenalu vyhrali v sobotnom zápase 36. kola anglickej Premier League proti Bournemouthu a na čele tabuľky majú jednobodový náskok pred Manchestrom City, ktorý zdolal Wolverhampton.

Arsenal - Bournemouth 3:0

Arsenal bol od úvodu aktívny a dostával sa do šancí, ale veľmi dobre chytal brankár Travers. Počas prvého polčasu vyslali domáci šestnásť striel, čo je v Premier League tretí najvyšší počet tohto tímu za posledných osem sezón. Do vedenia však favorita poslal až z pokutového kopu Bukayo Saka.

Bol to je dvadsiaty gól tohto ročníka v rámci všetkých súťaží, čo naposledy za Gunners dokázal v sezóne 2019/20 útočník Pierre-Emerick Aubameyang (29). Spomedzi anglických hráčov to zvládol v sezóne 2012/13 krídelník Theo Walcott (21). Saka má na konte 16 ligových zásahov a ďalších trinásť asistencií vo všetkých súťažiach.

Poistku pridal jedenástym ligovým zásahom Leandro Trossard, čím naďalej navyšuje svoju rekordnú sezónu v PL. Declan Rice ho našiel ôsmou asistenciou v tomto ligovom ročníku, treťou v ostatných troch dueloch, pričom za posledné štyri sezóny vo West Hame zaknihoval v PL deväť prihrávok. Nakoniec pridal aj svoj siedmy gól.

Arsenal potvrdil skvelú štatistiku - keď po polčase v tejto sezóne vyhrával, nestratil ani jeden bod. To sa mu podarilo už sedemnásty raz. Londýnsky tím navyše zdolal Bournemouth aj v siedmom vzájomnom stretnutí v PL na domácom štadióne. Cherries ani na štrnásty pokus neudržali proti Gunners čisté konto.

Kanonieri vyhrali 26. zápas v tejto ligovej sezóne, čo je vyrovnanie rekordu z majstrovskej sezóny 2003/04. Priemer strelených gólov má Arsenal na úrovni niečo cez 2,4, čiže najviac od kampane 1934/35. Zverenci trénera Artetu majú na čele tabuľky štvorbodový náskok pred Manchestrom City, no ten disponuje dvomi zápasmi k dobru.

Brentford - Fulham 0:0

Brentford po piatku vie, že je zachránený a teraz je isté aj to, že horšie ako na šestnástom mieste neskončí. Fulham zažíva pohodovú sezónu v strede tabuľky, aktuálne je dvanásty. Len dva body stráca na desiaty Bournemouth. Slovenský brankár Marek Rodák bol znova iba na lavičke náhradníkov hostí.

Burnley - Newcastle 1:4

Callum Wilson otvoril skóre stretnutia 47. gólom za Newcastle v Premier League a viac ich má na konte iba Alan Shearer (120). Anthony Gordon desiatou asistenciou upravil ligovú bilanciu v tejto sezóne na 10+10. Dvojciferný počet zásahov aj prihrávok v jednom ročníku zaznamenali doteraz iba Andrew Cole (34+13) a Ruel Fox (10+11).

Dve asistencie zaznamenal Jacob Murphy, celkovo ich má v tejto sezóne PL už šesť, čo je najlepší počin. Alexander Isak síce nepremenil penaltu, ale svojho 20. gólu v ročníku sa dočkal. Viac ich má na konte iba Haaland. V posledných siedmich dueloch sa presadil osemkrát. Slovenský brankár Martin Dúbravka nakoniec raz inkasoval.

Burnley ostáva na predposlednej priečke s 24 bodmi, čo je o päť menej ako získal sedemnásty Nottingham. Hrať sa bude už iba o šesť, čiže nováčik je krok od vypadnutia. Straky sa posunuli na šiestu priečku garantujúcu Európsku ligu.

Sheffield United - Nottingham 1:3

Sheffield United inkasoval už 100 gólov, čo v najvyššej anglickej súťaži, keď mala jedna sezóna 38 kôl, zažil iba Leicester (102) v ročníku 1908/09. Hostí za dôležitou výhrou nasmeroval dvojgólový Callum Hudson-OdoiNottingham tak má na sedemnástom mieste tabuľky trojbodový náskok pred Lutonom, pričom do konca sezóny ostávajú už iba dva zápasy. 

Manchester City - Wolverhampton 5:1

Útočník Erling Haaland si pripravil galapredstavenie a sám rozhodol o víťazstve Manchestru City, ktorý má na druhom mieste iba o jeden bod menej ako vedúci Arsenal, pričom disponuje jedným stretnutím k dobru. Nór strelil až štyri góly, dva z penalty a v tejto sezóne Premier League ich zaznamenal 25, čo je najviac.

Potreboval na to 54 minút, pričom iba Gabriel Jesus vsietil v PL rýchlejšie štyri zásahy (53 minút). Hetrik sa Haalandovi podaril už v prvom polčase, to sa mu v PL stalo druhý raz. Viac ako raz sa to okrem neho podarilo iba dvojici Michael Owen a Andrew Cole.

Nór čelil Wolverhamptonu na domácej pôde druhý raz, celkovo za týchto 180 minút zaznamenal sedem zásahov. Julian Álvarez sa presadil desiatykrát v tejto ligovej sezóne, čím prekonal tú minulú. Celkovo má na konte 16 zásahov.

Skvelú formu má aj obranca Joško Gvardiol, ktorý v posledných šiestich zápasoch strelil tri góly, raz asistoval a získal penaltu. Dvakrát asistoval Rodri. Na konte má deväť ligových a dvanásť súťažných prihrávok, čím stále zlepšuje svoj rekord.