Brighton ťahajú tínedžeri. Souček prekonal Lamparda a Moyesov prvý triumf na Arsenale

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Brighton ťahajú tínedžeri. Souček prekonal Lamparda a Moyesov prvý triumf na Arsenale
Aktualizované
Pedro oslavuje so spoluhráčmi svoj gól do siete Tottenhamu.
Pedro oslavuje so spoluhráčmi svoj gól do siete Tottenhamu.AFP
Anglická Premier League pokračovala vo štvrtok večer dvomi stretnutiami v rámci 19. kola. Tottenham nestíhal za Brightonom, s ktorým na jeho trávniku prehral 2:4. Arsenal nevyužil príležitosť ísť opäť do čela. Doma prehral s West Hamom 0:2.

Brighton - Tottenham 4:2

Súboj dvoch zranených kádrov. Jedna i druhá strana nemohla rátať s množstvom svojich hráčov. De Zerbi však svoje mužstvo pripravil na výbornú. Už v prvom polčase domáci prakticky rozhodli o svojom triumfe. Spurs vôbec nešetrili a prestrieľali ho 11:7 a 6:0 na bránu. Niet preto prekvapením, že úvodné dejstvo zvládol Brighton s dvomi strelenými gólmi. Z pokutového kopu sa presadil João Pedro. V prebiehajúcom ročníku má stopercentnú bilanciu, keď premenil jedenástu penaltu. Po zmene strán sa nemýlil ani z druhej. 

Už v 11. minúte bolo jasné, že z devätnástich kôl zostanú len "Gunners" tímom, ktorý si udržal proti Brightonu čisté konto. O otvárací gól sa postaral Hinshelwood. De Zerbiho káder ťahajú najmä teenageri, keďže žiadny iný celok v Premier League nemá viac úspešných strelcov teenagerov ako domáci (19). Spoločne ťahajú osemzápasovú domáciu sériu bez prehry (4-4-0).

V závere to bola slušná prestrelka. Na trávnik sa prvýkrát od 9. novembra dostal Estupiñán a svoj návrat oslávil najlepším spôsobom - gólom, ktorý bude kandidovať medzi najkrajšími zásahmi aktuálneho kola. Presadil sa ďalekonosnou ranou. Tottenham tesne pred koncom síce strelil dva góly, ale na body mu nestačili. Zverenci Postecogloua inkasovali od začiatku novembra devätnásť zásahov (rovnako ako Nottingham). 

Arsenal - West Ham 0:2

David Moyes ešte nikdy vo svojej kariére neuspel na pôde Arsenalu. Zmeniť to chcel v jeho dvadsiatom treťom pokuse už v 13. minúte Souček. Stal sa len desiatym hráčom v histórii "kladivárov", ktorí dosiahli na hranicu 25 gólov. Zároveň český reprezentant prekonal Franka Lamparda (24). 

Po zmene strán pridal James Ward-Prowse desiatu asistenciu naprieč všetkými súťažami, keď nabíjal Mavropanosovi. Bývalému hráčovi Arsenalu. Mimochodom, viac prihrávok v tejto sezóne má iba Saka (11).

V samom závere neprekonal Rayu po faule Ricea v pokutovom území z bieleho bodu Benrahma, no ani to nezmenilo nič na tom, že "Gunners" ťahali za kratší koniec pred svojimi fanúšikmi po trinásťzápasovej sérii vo všetkých súťažiach bez prehry. Moyes sa dočkal premiérového triumfu na pôde Arsenalu