Guardiola: Hovoríme málo o tom, akí sme dobrí. Kedy sa vrátia Haaland a De Bruyne?

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Guardiola: Hovoríme málo o tom, akí sme dobrí. Kedy sa vrátia Haaland a De Bruyne?

Pep je so svojím tímom spokojný.
Pep je so svojím tímom spokojný.Reuters
Manažér Pep Guardiola (52) po tom, čo sa jeho zverenci vrátili do Premier League víťazstvom 3:1 nad Evertonom, povedal, že cesta do Saudskej Arábie na majstrovstvá sveta klubov pomohla Manchestru City dať sa dokopy a znovu získať potrebné sústredenie.

Everton - Man City 1:3

V prvom zápase od víťazstva na MS klubov sa City vďaka gólom Phila Fodena, Juliána Álvareza a Bernarda Silvu v druhom polčase vrátilo do prvej štvorky ligy. Zároveň sa posunulo nad Tottenham na štvrté miesto s 37 bodmi z 18 zápasov, pričom za vedúcim Liverpoolom zaostáva o päť bodov, no odohralo o zápas menej.

Snaha City o bezprecedentný štvrtý ligový titul po sebe sa pred Vianocami dostala do turbulencií. Mužstvo prehralo s treťou Aston Villou, remizovalo s Tottenhamom a Crystal Palace, ale Guardiola bol spokojný s mentalitou, ktorú jeho hráči ukázali v Goodison Parku.

"Pamätám si, ako som v lietadle pri návrate zo Saudskej Arábie počúval hráčov, ktorí o tom nevedeli, ako sa začali rozprávať o Evertone," povedal Guardiola.

"Povedal som si: 'Wau, toto je môj tím'. Mám pocit, že stále za niečím idú. V tejto sezóne sme odohrali veľa zápasov a ľudia hovoria, že už to nie sme my, pritom sme prehrali jeden duel z posledných 16. Hovoríme málo o tom, akí sme dobrí."

Víťazstvo proti Evertonu si však vyžiadalo daň v podobe zranenia obrancu Johna Stonesa, ktorý stretnutie proti svojmu bývalému klubu nedohral. "Nevyzerá to dobre, ale uvidíme. Problém je členok," uviedol Guardiola pre Amazon Prime.

Majstrom Európy, ktorí tento rok vyhrali aj Superpohár UEFA, chýbal vplyv zraneného belgického tvorcu hry Kevina De Bruyneho, zatiaľ čo problémy s nohou ich nedávno pripravili o služby nórskej gólovej mašiny Erlinga Haalanda.

"Haaland sa cíti lepšie, ale neabsolvoval s nami ani jeden tréning. Dúfame, že sa v januári vráti. Kevin je blízko... Musíme byť opatrní. Ak návrat uponáhľate, môžete sa opäť zraniť," dodal na margo zranených opôr Guardiola. City najbližšie v sobotu hostí postupujúci Sheffield United.