Chelsea sa nedá rýchlo opraviť. Lampard po ďalšej prehre vyrovnal negatívny 35-ročný rekord

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Chelsea sa nedá rýchlo opraviť. Lampard po ďalšej prehre vyrovnal negatívny 35-ročný rekord

Lampard prehral 10 ligových zápasov v rade
Lampard prehral 10 ligových zápasov v radeReuters
Frank Lampard (44) sa v utorok stal prvým anglickým manažérom, ktorý prehral 10 po sebe idúcich zápasov na čele prvoligového klubu. Stalo sa tak po 35 rokoch, keď jeho Chelsea podľahla Arsenalu 1:3.

Vyzeral zhrozene

Najlepší strelec Chelsea v histórii prehral šesť zápasov, odkedy sa po prepustení Grahama Pottera stal dočasným manažérom. Po tom, čo ťahal za kratší koniec aj v ostatných štyroch dueloch na čele Evertonu, vyrovnal sériu, ktorú Arthur Cox prežil ako manažér Derby County v roku 1988.

Lampard niečo také pri návrate na na Stamford Bridge nemohol predpokladať. Z londýnskeho celku bol prvý raz prepustený v januári 2021. V utorok večer na postrannej čiare vyzeral priam zhrozene v momente, keď Arsenal využil chatrnú obranu Chelsea a po 34 minútach zvýšil na 3:0.

Arsenal - Chelsea 3:1

Nedá sa to opraviť zo dňa na deň

Hoci druhý polčas bol o niečo lepší, Lampard vo svojom pozápasovom hodnotení vystihol rozsah práce, ktorá čaká ďalšieho stáleho manažéra Chelsea.

"Z toho, čo táto sezóna našepkáva od začiatku do konca, je, že musíme rýchlo nájsť príčiny neúspechu. Nedá sa to opraviť zo dňa na deň. Hlavná odpoveď je jednoduchá. Prv musíme lepšie zvládnuť základy a až potom dosiahneme nejaký pokrok. Prvý polčas nebol ani zďaleka dosť dobrý, ale taká je realita. Je to niečo, čo som už zdelil a do čoho som prišiel."

Je ľahké cítiť isté sympatie k Lampardovi, ktorý ako manažér vyhral len jeden z posledných 20 zápasov.

Chýbajú základné veci

Príliš veľa hráčov z draho zostaveného tímu Chelsea podáva slabé výkony a fanúšikovia otvorene spochybňujú odhodlanie niektorých z nich - čo Lampard vyvracia.

"Hráčom na tom záleží, verte mi. Fanúšikovia Chelsea môžu hovoriť o tom, že hráčom na nich nezáleží, ale ja tomu neverím. Chlapci chcú dosahovať dobré výsledky, ale musia pochopiť, čo to znamená - začína sa to tréningami každý deň v stredu, štvrtok, piatok. Pokračuje to tým, ako sa pripravujete a udržiavate sa.

"Dôvodov môže byť veľa a niektoré sú veľmi opodstatnené. Hráči prichádzajú do tímu Premier League, ktorý prežíva ťažké chvíle. Nie je to ľahké, je to najťažšia liga na svete. Sú tu ale isté veci - úplne základné veci - a tie musia byť vykonávané lepšie," dodal.