Chladné hlavy a čerstvé nohy. Kloppov káder sa chystá na dôležitú bitku o Liverpool

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Chladné hlavy a čerstvé nohy. Kloppov káder sa chystá na dôležitú bitku o Liverpool
Klopp ostáva pred duelom pokojný.
Klopp ostáva pred duelom pokojný.Reuters
Manažér Jürgen Klopp (56) dúfa, že chladné hlavy a čerstvé nohy pomôžu Liverpoolu vyhrať na pôde Evertonu. V liverpoolskom derby sa ale jeho káder bude musieť zaobísť bez zraneného Dioga Jotu (27).

Liverpool pred Merseyside derby vynechal zo základnej zostavy pri nedeľňajšej výhre 3:1 s Fulhamom niektorých kľúčových hráčov vrátane Salaha, Konatého, Szoboszlaia, Núňeza a Mac Allistera.

"Museli sme to urobiť. Uvidíme, čo teraz dokážeme spraviť pre tento zápas. Dúfam, že opäť budeme mať na ihrisku veľa čerstvých nôh," povedal Klopp novinárom.

Nedeľňajšie víťazstvo bolo pre jeho mužstvo prvé zo zostávajúcich stretnutí Premier League, v tabuľke sa nachádza na druhom mieste so 74 bodmi z 33 zápasov, rovnako ako vedúci Arsenal a o jeden pred obhajcom titulu Manchestrom City, ktorý má duel k dobru.

Jota strelil na pôde Fulhamu tretí gól Liverpoolu, teraz však bude so zranením mimo hry dva týždne. "Musíte sa vyrovnať so všetkými malými komplikáciami, či už ide o zranenia, alebo o výsledky. Všetko je to o tom, ako sa vám podarí opäť získať ten správny pocit," prezradil nemecký kouč.

Klopp takisto povedal, že čeliť Evertonu vonku je vždy výzva, pričom deväť z posledných 11 bitiek o mesto Liverpool na štadióne Toffees sa skončilo remízou.

"Goodison Park dokáže vytvoriť celkom dobrú atmosféru. Everton vždy vyzerá byť pripravený na zápas. Musíme sa uistiť, že budeme aj my. Derby horúčka bude v mysliach, takže musíme byť v pohode, to je dôležitá súčasť prípravy," uzavrel.

Everton - Liverpool (streda 21:00)