City sú výnimočný tím, ale to sme aj my, vraví Arteta po výprasku od konkurenta

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

City sú výnimočný tím, ale to sme aj my, vraví Arteta po výprasku od konkurenta

Forma Arsenalu má klesajúcu tendenciu.
Forma Arsenalu má klesajúcu tendenciu.AFP
Arsenal zostáva na čele Premier League, ale reč tela Mikela Artetu (41) po stredajšej prehre 1:4 na pôde Manchestru City naznačuje, že si je vedomý zníženia šance na zisk prvenstva.

Španielovo mužstvo pod vytrvalým náporom City zaváhalo a titulové karty odovzdalo do rúk súpera. Obhajca titulu sa môže dostať na čelo tabuľky už počas víkendu, ak na londýnskej pôde porazí domáci Fulham.

"Neviem, čo bude treba," odpovedal Arteta novinárom na otázku, či Arsenal potrebuje vyhrať posledných päť zápasov, aby mal šancu získať prvý klubový titul od roku 2004.

"Určite musíme pozdvihnúť morálku hráčov, ktorí dnes večer trpeli. Treba robiť všetko, čo sme robili doteraz a začať vyhrávať," doplnil svoju odpoveď. Hoci prehru so City bude možné považovať za rozhodujúci moment v boji o titul, pravdou je, že "Gunners" stratili dynamiku, ktorá ich zdobila počas doterajšieho priebehu ročníka.

Londýnčania nedávno dvakrát po sebe viedli o dva góly, no boli z toho len remízy 2:2 s Liverpoolom a West Hamom. V poslednom domácom vystúpení si po chaotickom súboji pripísali ďalšiu deľbu bodov so Southamptonom, ktorý sa nachádza na dne tabuľky. Absencia Williama Salibu je veľmi citeľná.

Výsledky posledných zápasov Arsenalu
Výsledky posledných zápasov ArsenaluFlashscore

"Štatistiky na začiatku sezóny hovorili, že skončíme na šiestom alebo siedmom mieste. Sme tam, kde sme. Do konca sezóny nám zostáva odohrať ešte päť zápasov. Som v tejto krajine už 22 rokov a veci sa veľmi rýchlo menia. City sú výnimočný tím, ale to sme aj my," dodal kouč Arsenalu.

V súvislosti so stredajším výpraskom povedal, že príliš veľa hráčov jeho tímu nedosiahlo požadovaný level. "Zápas vyhral lepší tím. V prvom polčase to bolo vidno, my sme neboli na svojej úrovni. Nerešpektovali sme základné pravidlá," vyjadril sa.