De Bruyne strelil prvý gól hlavou, Foden to na Brighton vie. City sú bod od čela tabuľky

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
De Bruyne strelil prvý gól hlavou, Foden to na Brighton vie. City sú bod od čela tabuľky
Manchester City hladko uspel na pôde Brightonu.
Manchester City hladko uspel na pôde Brightonu.Profimedia
Futbalisti Manchestru City vyhrali vo štvrtkovom zápase 29. kola anglickej Premier League na pôde Brightonu a vrátili sa na druhé miesto v tabuľke, pričom na Arsenal strácajú iba jeden bod a majú stretnutie k dobru.

Brighton - Manchester City 0:4

Haaland do zápasu pre menšie zdravotné problémy nenastúpil, za to na domácej strane dostal prvýkrát v základe šancu mladý obranca Valentín Barco. Ten od januárového príchodu z Bocy Juniors zatiaľ v Premier League odohral iba jednu minútu.

Favorita poslal do vedenia Kevin De Bruyne, ktorý sa presadil veľmi netradične - hlavou. Krásnu rybičku usmernil nechytateľne do rohu brány, pričom takto strelil svoj prvý gól v PL, celkovo 68. v poradí. V roku 2024 sa Belgičan počas 18 odohraných duelov pričinil o rovnaký počet gólov (6+12).

Následne si slovo zobral Phil Foden a potvrdil, že Brighton je jeho najobľúbenejší súper. Strelil mu siedmy a ôsmy gól v kariére, pričom od postupu juhoanglického tímu v roku 2017 ich má viac iba Salah (9). Foden sa na Amex Stadium presadil v štyroch vystúpeniach šesťkrát a raz asistoval.

Zároveň išlo o jeho jubilejný 50. zásah v PL. Pod vedením trénera Guardiolu ich spomedzi hráčov vo veku 23 rokov alebo menej v lige strelili len dvaja hráči - Lionel Messi a Erling Haaland. V tomto kalendárnom roku sa ofenzívny hráč presadil v rámci všetkých súťaží pätnásťkrát, čo je spoločne s Palmerom najvyšší počet spomedzi hráčov PL. 

V rámci ligy má počas aktuálneho ročníka bilanciu 16+7 a celkovo 23+10, čo sú jednoznačne najlepšie čísla jeho kariéry. Kyle Walker zaknihoval hneď dve asistencie, čo dokázal premiérovo v kariére, pričom rovnaký počet mal v celom priebehu doterajšieho ligového ročníka. Štyri takéto zápisy sú pre neho najviac od sezóny 2017/18.

Julian Álvarez vsietil deviaty ligový gól a stal sa ôsmym hráčom klubu PL, ktorý počas tejto sezóny vo všetkých súťažiach prispeli na tridsať alebo viac zásahov (17+13).

Manchester City vyhral už trinásty zo štrnástich posledných ligových zápasov hraných počas apríla, raz remizoval. Navyše neprehral až 61 posledných duelov v lige, keď cez polčas viedol. Až 54 z nich doviedol do víťazného konca. Citizens neprehrali už 30-krát po sebe a naďalej zlepšujú rekord klubu.

Brighton ešte nikdy v Premier League neudržal proti tomuto súperovi čisté konto. Manchester City sa v tabuľke Premier League nachádza na druhom mieste, kde má 76 bodov, čo je o jeden menej ako získal prvý Arsenal a o dva viac než tretí Liverpool. Oproti týmto dvom celkom má jeden duel k dobru.

Brighton ostáva na jedenástom mieste, pričom z 33 odohraných duelov zhodne jedenásťkrát vyhral, remizoval a aj prehral.