Titul už rozhodne nemáme vo svojich rukách, smútil Klopp po prehre v derby

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Titul už rozhodne nemáme vo svojich rukách, smútil Klopp po prehre v derby
Klopp spoznal pocit prehry na ihrisku rivala z Evertonu.
Klopp spoznal pocit prehry na ihrisku rivala z Evertonu.AFP
Deviata návšteva a prvá prehra. Jürgen Klopp (56) premiérovo okúsil horkosť porážky v Goodison Parku, kde v stredu Liverpool prehral s mestským rivalom Evertonom. The Reds tak nielenže padli v derby, ale zároveň stratili tri dôležité body v boji o titul.

Nemecký kouč po zaváhaní slovami znížil titulové šance Liverpoolu na minimum. "Rozhodne to už nemáme vo svojich rukách. Arsenal a Manchester City by museli zažiť krízu," uviedol lodivod Liverpoolu, ktorý dá po sezóne celku z Anfield Road zbohom.

Štyri kolá pred koncom ročníka zaostáva jeho káder za vedúcimi Gunners o tri body a vo štvrtok večer ho môže predbehnúť obhajca titulu, ktorý má dokonca dva duely k dobru. Podľa Kloppa je teraz prioritou zabezpečenie štvrtého miesta: "Stále potrebujeme body, aby sme sa definitívne dostali do Ligy majstrov. Aj to by nás malo zaujímať," uviedol.

Everton - Liverpool 2:0

Mimochodom išlo o prvú Kloppovu prehru na štadióne Evertonu. V 244. Merseyside derby zaistili domácim, ktorí sa stále musia obzerať na zostupové priečky, víťazstvo Branthwaite a Calvert-Lewin.

"Po prvom góle sme ich dostali pod tlak, mali sme vyrovnať, ale nepodarilo sa nám to. Je to veľmi frustrujúci pocit. Tiež si ale musíme priznať, že to nebolo dosť dobré,“ odôvodnil zlyhanie Nemec.

Úplne frustrovaný bol aj kapitán Virgil van Dijk. "Každý sa musí pozrieť do zrkadla a opýtať sa sám seba, či do toho dal naozaj všetko a či naozaj chce vyhrať ligu," povedal Holanďan pre Sky Sports.

"Ak budeme hrať ako dnes, nemáme šancu sa uchádzať o titul," dodal vzápätí. Spolu so svojimi kolegami pravdepodobne budú držať palce Brightonu, na ktorého pôde sa Citizens predstavia vo štvrtok od 21:00 SEČ.

Liverpool si skomplikoval situáciu v boji o ligovú trofej.
Liverpool si skomplikoval situáciu v boji o ligovú trofej.Flashscore