Dva dni v chladničke. Guardiola zohľadnil nabitý program, hráčom doprial oddych

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Dva dni v chladničke. Guardiola zohľadnil nabitý program, hráčom doprial oddych
Kouč Citizens si uvedomuje zápasovú záťaž tímu.
Kouč Citizens si uvedomuje zápasovú záťaž tímu.Reuters
Hráči Manchestru City sa snažia vyrovnať s požiadavkami nabitého programu zápasov. Manažér Pep Guardiola (53) im pred ďalším duelom Premier League doprial voľno, ktoré prirovnal k pobytu v chladničke.

Mužstvo City sa usiluje o svoj štvrtý ligový titul v rade. Pred štvrtkovým výletom na pôdu Brightonu je úradujúci šampión na treťom mieste so 71 bodmi, štyri za Arsenalom a jeden za Liverpoolom, pričom obhajca má zápasy k dobru.

Jediný zo štyroch semifinalistov FA Cupu, ktorý hral aj uprostred predchádzajúceho týždňa, vyhral v sobotu semifinálový duel nad Chelsea. Guardiola kritizoval iba 72-hodinový priestor na zotavenie, ktorý mal jeho tím po stredajšej prehre na penalty s Realom vo štvrťfinále Ligy majstrov.

"Dva dni boli v chladničke. Nevideli sa, zostali doma so svojimi rodinami. Snažili sa odpočívať, nič špeciálne. Dva dni na prípravu na Brighton a následne Nottingham. Jeden zápas za druhým," uviedol kouč Citizens.

Guardiola odmietol akékoľvek reči o tom, že by bojkotoval médiá pre frustráciu z programu. "Vždy sa zúčastňujem na stretnutiach s médiami, pretože reprezentujem túto inštitúciu. Stále som to robil a aj budem robiť, ale ak si pýtajú niečo navyše, potom nemám čas. Ak ma dáte na tlačovku pred zápasom každé tri dni, potom majú manažéri veľa práce," vyjadril sa.

Brighton - Manchester City (štvrtok, 21:00)