De Gea sa mohol vrátiť do Premier League, pozíciu jednotky odmietol

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

De Gea sa mohol vrátiť do Premier League, pozíciu jednotky odmietol

De Gea sa rozhodol neprijať ponuku Nottinghamu.
De Gea sa rozhodol neprijať ponuku Nottinghamu.Profimedia
Mohol to byť veľký návrat do Premier League, ale bývalý brankár Manchestru United David de Gea (33) sa rozhodol dať košom Nottinghamu Forest. Klub pritom Španielovi ponúkol na jar pozíciu jednotky, a teda istotu chytania. On však aj tak odmietol.

Od minulého leta bol bez práce po tom, ako sa pobral z Old Trafford. Manchester United už o jeho služby nestál. De Gea bol odvtedy spájaný s viacerými adresami, pričom na prelome rokov sa objavili správy, že sa bude sťahovať do Saudskej Arábie.

Teraz vyšlo najavo, že Španiel odmietol možnosť vrátiť sa do Premier League. Podľa The Athletic sa Nottingham v januári snažil pri hľadaní nového gólmana presvedčiť de Geu, aby zamieril na City Ground a pomohol tak k záchrane medzi anglickou elitou.

Mužstvo inkasovalo v 22 zápasoch najvyššej súťaže 40 gólov, v tomto smere patrí k najhoršie. Pred úvodným výkopom 23. kola je na šestnástom mieste a od zostupových priečok ho delia dva body.

Nottingham čakajú záchranárske práce.
Nottingham čakajú záchranárske práce.Flashscore

Nottingham ponúkol de Geovi istotu pravidelných štartov až do konca sezóny, skúsený brankár však krátkodobý kontrakt odmietol. Forest sa nakoniec podarilo získať Belgičana Matza Selsa za osem miliónov eur. The Athletic uvádza, že Belgičan sa o záujme anglického klubu dozvedel až ráno v deň uzávierky prestupov, napriek tomu sa podarilo uzavrieť dohodu.

De Gea odohral za Manchester United počas jedenástich sezón na Old Trafford 545 zápasov. Oslavoval tam triumf v Premier League, vyhral FA Cup, Európsku ligu, dva Ligové poháre a trikrát sa radoval zo zisku Community Shield.