Dochvíľnosť sa v United nenosila. Pogba so Sanchom vždy meškali, spomína Matič

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Dochvíľnosť sa v United nenosila. Pogba so Sanchom vždy meškali, spomína Matič

Matič bol súčasť United päť rokov.
Matič bol súčasť United päť rokov.Profimedia
Nemanja Matič (35) si zaspomínal na správanie Jadona Sancha (23) a Paula Pogbu (30) počas pôsobenia v Manchestri United. Mladší z dvojice je síce naďalej hráčom Red Devils, no na zápasovej súpiske sa nenachádza od septembra, keď ho z kádra vyradil manažér Erik ten Hag (53).

Srbský stredopoliar priznal, že počas jeho pobytu na Old Trafford meškalo na tréning viacero hráčov. Medzi nimi i Sancho, s ktorým zdieľal Matič šatňu jeden rok. Zdá sa, že konflikt medzi anglickým krídelníkom a ten Hagom sa nevyrieši a je pravdepodobné, že Sancho opustí klub počas zimného prestupového obdobia. Pritom len v lete 2021 prišiel do červenej časti Manchestru za 85 miliónov eur z Borussie Dortmund.

"V Chelsea sa hráči správali profesionálne, boli dochvíľni a nikdy neprišli neskoro na tréning, ale v United sa to stávalo takmer každý deň. Medzi tými, ktorí vždy meškali, boli Paul Pogba a Jadon Sancho a pár ďalších hráčov. My ostatní, ktorí sme vždy chodili načas, sme boli nahnevaní, a tak sme sa rozhodli vytvoriť akúsi internú disciplinárnu komisiu, ktorej predsedom som bol ja," povedal Matič v rozhovore pre YuPlanet.

Od Sancha sa očakávalo viac ako len 12 gólov a 6 asistencií v 82 zápasoch.
Od Sancha sa očakávalo viac ako len 12 gólov a 6 asistencií v 82 zápasoch.Flashscore

"Na stenu som vyvesil hárok papiera, kde som zaznamenával mená jednotlivcov, ktorí prišli neskoro. Počas jednej sezóny sme na pokutách vybrali približne 75-tisíc libier (približne 87 400 eur). Tieto peniaze sme plánovali použiť na usporiadanie večierku v Londýne, ale pre vypuknutie koronavírusu sa tak nestalo," doplnil Matič.

Mimo Sancha sa problémy ťahajú aj s Pogbom. Tridsaťročný stredopoliar si odpykáva suspendáciu za pozitívnu analýzu B-vzorky z októbra, ktorá potvrdila prítomnosť testosterónu v tele Francúza. Futbalovému majstrovi sveta z roku 2018 teraz za doping hrozí až štvorročný zákaz činnosti a predčasné ukončenie zmluvy s Juventusom Turín, kam sa vrátil po skončení zmluvy v Manchestri United.

Aj kariéra Pogbu nabrala po odchode z Old Trafford rýchly spád.
Aj kariéra Pogbu nabrala po odchode z Old Trafford rýchly spád.Flashscore

Matič má z Anglicka bohaté skúsenosti. V rokoch 2009-2011 a 2014-2017 bol hráčom Chelsea, aby následne päť sezón pôsobil na Old Trafford. V lete 2022 prestúpil do Ríma, od augusta hrá za francúzsky Rennes. Do veľkého futbalu ho vystrelili Košice, ktorých hráčom bol od januára 2007 do augusta 2009, keď za 1,75 milióna eur zamieril na Britské ostrovy.