Dúbravka pri návrate do základnej zostavy dostal tri góly, ďalšia domáca prehra Tottenhamu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Dúbravka pri návrate do základnej zostavy dostal tri góly, ďalšia domáca prehra Tottenhamu

Aktualizované
Dúbravka si svoj návrat predstavoval inak.
Dúbravka si svoj návrat predstavoval inak.Profimedia
Futbalisti Evertonu vyhrali vo štvrtkovom zápase 15. kola anglickej Premier League na domácej pôde proti Newcastlu 3:0 a poskočili v tabuľke na sedemnáste miesto. Tri body má aj West Ham, ktorý zdolal Tottenham.

Everton - Newcastle 3:0

Slovenský brankár Martin Dúbravka nastúpil v základnej zostave Newcastlu iba druhý raz počas tejto sezóny a v Premier League premiérovo od záveru mája tohto roku. Skúsený gólman podľa očakávaní nahradil zraneného Popea, ktorý po operácii bude chýbať štyri až päť mesiacov. Záložník Miley sa stal šiestym najmladším hráčom so šiestym štartom po sebe v PL. Skôr to dokázali iba Fabregas, Shaw, Rooney, Quashie a Barry.

"Straky" pre početné zranenia okrem gólmana nevymenili žiadneho hráča v poli a možno aj náročný program sa prejavil na výsledku. Everton po odpočítaní desiatich bodov hrá výborne. Naposledy vyhral v Nottinghame a teraz zaskočil favorita. Po dvoch chybách Trippiera sa najskôr krásnou strelou z diaľky prezentoval McNeil, poistku pridal Doucouré.

Bol to už jeho piaty zásah tohto ročníka PL. V nadstavení si strelecké konto v PL otvoril Beto. Everton v minulom domácom stretnutí proti Manchestru United napriek prehre 0:3 vystrelil až 24-krát, teraz pridal 21 pokusov. Mužstvo trénera Dychea potvrdilo, že keď otvorí skóre, tak neprehráva. Tomuto koučovi sa to na lavičke "Toffees" nestalo ešte ani raz. Newcastle po prehre ostáva na siedmom mieste.

Tottenham - West Ham 1:2

Argentínsky obranca Romero sa vrátil do základnej zostavy a strelil svoj tretí gól v tejto sezóne Premier League, čo je najviac spomedzi obrancov. West Ham však skóre vyrovnal. Najskôr sa Bowen presadil aj vo svojom siedmom vonkajšom stretnutí v sezóne, čo v minulosti dokázali len van Persie (9) a Agüero (7). Angličan sa pritom v minulej sezóne na štadiónoch súperov nepresadil ani raz.

Ward-Prowse skóroval proti Tottenhamu šiesty raz v kariére, čím potvrdil, že je to jeho najobľúbenejší súper. Navyše má na konte aj štyri prihrávky. Spurs z posledných piatich zápasov prehrali už štvrtý raz, v jednom prípade remizovali a skvelý štart ročníka je minulosťou. "Kohúti" ostávajú na piatej pozícii, "Hammers" sú naďalej na deviatej priečke.

Tréner Postecoglou prehral doma tretí raz po sebe, pričom predtým ťahal šnúru viac ako 50 duelov s minimálne bodom pred vlastnými fanúšikmi. "Spurs" toto nezažili od roku 2008. Tottenham prehral doma dva londýnske derby prvý raz od roku 2004. West Ham porazil svojho štvrtkového súpera päťkrát z ostatných šiestich vzájomných súbojov a raz sa zrodila remíza.

Tottenham je prvý tím v histórii Premier League, ktorý nevyhral päťkrát po sebe napriek tomu, že viedol 1:0 a takisto ako prvý takto prehral trikrát v rade na domácom trávniku. Prišiel tým o 16 bodov, najviac spomedzi všetkých európskych tímov.

Tabuľka Premier League po kompletnom 15. kole.
Tabuľka Premier League po kompletnom 15. kole.Flashscore