Flashscore zostava 27. kola Premier League: Tri tímy dodali po dvoch hráčoch

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Flashscore zostava 27. kola Premier League: Tri tímy dodali po dvoch hráčoch

Phil Foden sa v manchesterskom derby podpísal pod dva góly City.
Phil Foden sa v manchesterskom derby podpísal pod dva góly City.AFP / Flashscore
Osem tímov Premier League má svojich zástupcov v ideálnej zostave 27. kola, ktorá je vytvorená na základe známok udelených portálom Flashscore. Manchester City, West Ham a Tottenham pridali do najlepšej jedenástky po dvoch zástupcoch, pričom útočník Sky Blues Phil Foden (23) a brankár Hammers Alphonse Areola (31) boli najvyššie hodnotenými hráčmi uplynulého víkendu. Obaja získali hodnotenie 9,1.
Zostava 27. kola.
Zostava 27. kola.Flashscore

Brankár

Alphonse Areola (West Ham) 9,1

Francúzsky brankár kladivárov bol hviezdou zápasu na pôde Evertonu, ktorý West Ham ovládol 3:1 vďaka víťaznému gólu Tomáša Součka. Areola predviedol 10 úspešných zákrokov vrátane toho, ktorým zneškodnil penaltu Betovi. Pokutový kop zlikvidoval už druhýkrát v tejto sezóne.

Obrancovia

Mads Roerslev (Brentford) 8,2

Dánsky stredopoliar vyrovnával v domácom zápase s Chelsea na 1:1, ale nakoniec sa v západnom Londýne zrodila remíza 2:2. Roerslev bol pre domácich platný na oboch koncoch ihriska, vyslal tri kľúčové prihrávky a pripísal si rovnaký počet obranných zákrokov.

Fabian Schär (Newcastle) 8,2

Stopér Newcastlu výrazne prispel k domácemu víťazstvu 3:0 nad Wolves, svojmu tímu pomohol k čistému kontu a zároveň si pripísal asistenciu pri poslednom góle zápasu. Vďaka jeho poctivej defenzívnej práci sa súper dostal len k trom strelám.

Heat mapa Schära.
Heat mapa Schära.Opta by Stats Perform / Profimedia

Cristian Romero (Tottenham) 8,1

Kapitán Spurs bol jedným z hlavných architektov pôsobivého obratu proti Crystal Palace. Domáci ešte štvrťhodinu pred koncom prehrávali 0:1, ale aj vďaka víťaznému gólu argentínskeho obrancu napokon získali tri body za triumf 3:1. Romero bol dominantný na lopte, zaznamenal 132 dotykov a 117 presných prihrávok.

Stredopoliari

Harry Wilson (Fulham) 8,4

Fulham si pripísal dôležité víťazstvo 3:0 nad Brightonom a priblížil sa mu v tabuľke na rozdiel štyroch bodov. Cottagers môžu za výhru vďačiť najmä waleskému hráčovi, ktorý v 21. minúte otvoril skóre skvelou strelou ľavačkou a krátko nato zaznamenal asistenciu pri góle Rodriga Muniza, ktorý predtým prihral na gól jemu.

Edson Álvarez (West Ham) 8,7

Mexický stredopoliar podal v strede poľa West Hamu skvelý výkon, pričom proti Evertonu vynikal najmä v defenzíve. Vyhral 10 súbojov, nazbieral tri defenzívne zákroky a zachytil päť prihrávok. Všetko korunoval gólom v nadstavenom čase po brejku na 3:1, čím potvrdil tri body pre kladivárov.

Rodri (Manchester City) 8,2

Ako je u neho zvykom, podal ďalší zodpovedný a pracovitý výkon v strede poľa a prispel k víťazstvu City v manchesterskom derby 3:1. Obhajca titulu síce na začiatku zápasu prehrával, ale potom úplne dominoval. Španielsky stredopoliar narysoval tri kľúčové prihrávky a bol presný pri všetkých 11 pokusoch o dlhú loptu.

James Maddison (Tottenham) 8,2

Anglický záložník pokračuje v nadštandardných výkonoch po návrate po zranení. V nepriaznivom stretnutí s Crystal Palace ukázal svoju kreativitu, keď asistoval pri víťaznom góle Romera a vytvoril ďalšie dve kľúčové prihrávky. Jeho návrat do plnej kondície bude pre Spurs kľúčový v boji o Ligu majstrov.

Útočníci

Phil Foden (Manchester City) 9,1

Druhýkrát za sebou sa objavil v ideálnej zostave Premier League, tentoraz vďaka presvedčivému výkonu v derby. Odchovanec City prispel k víťazstvu dvoma gólmi, keď najprv vyrovnal strelou z diaľky a potom sa presadil zo šestnástky. Spolu s Areolom je vďaka hodnoteniu 9,1 najlepším hráčom 27. kola.

Kai Havertz (Arsenal) 8,3

Pri drvivom triumfe Arsenalu 6:0 v Sheffielde bol opäť vo výbornej forme, keď si proti United na Brammal Lane pripísal gól a asistenciu. Nemecký ofenzívny univerzál si do osobných štatistík pripísal aj štyri kľúčové prihrávky a dva vyhraté súboje. Aj vďaka nemu zostávajú kanonieri len dva body za prvým miestom.

Ollie Watkins (Aston Villa) 8,2

Veľkolepé ťaženie anglického útočníka aktuálnou sezónou Premier League pokračovalo aj v 27. kole, najmä vďaka nemu si Aston Villa odniesla z Lutonu víťazstvo 3:2. Watkins strelil dva góly, v posledných troch zápasoch skóroval päťkrát a dosiahol už 16 zásahov, čo je len o dva menej ako líder tabuľky strelcov Erling Haaland.

Štatistiky Watkinsa.
Štatistiky Watkinsa.Flashscore