Gallagher a Palmer režírovali víťazstvo, Chelsea to na Crystal Palace dlhodobo vie

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Gallagher a Palmer režírovali víťazstvo, Chelsea to na Crystal Palace dlhodobo vie

Chelsea otočila zápas proti Crystal Palace.
Chelsea otočila zápas proti Crystal Palace.Profimedia
Futbalisti Chelsea vyhrali v pondelkovej dohrávke 24. kola anglickej Premier League na pôde Crystal Palace 3:1.

Crystal Palace - Chelsea 1:3

Jefferson Lerma potreboval 25 striel, aby sa prvýkrát presadil po letnom príchode do Crystal Palace, ale jeho zásah z diaľky do rohu svätyne bol naozaj výstavný. Chelsea vyrovnala na začiatku druhého dejstva zásluhou Conora Gallaghera, ktorý v nadstavenom čase rozhodol druhým zásahom o troch bodoch. Do siete svojho bývalého klubu sa presadil už štvrtý raz v kariére. 

Ide o najobľúbenejšieho súpera tohto záložníka. Pre Gallaghera to zároveň bol prvý a následne druhý ligový gól počas aktuálneho ročníka, trafil sa však aj v minulom stretnutí proti Aston Ville v rámci FA Cupu. Rovnako ako v úvodnom vzájomnom stretnutí týchto súperov si asistenciu pripísal francúzsky obranca Malo Gusto.

Bola už jeho štvrtá, čím vyrovnal svoj najlepší ročník 2021/22 v drese Lyonu. Žiadny iný futbalista "The Blues" ich nemá viac. Na gól medzi seniori ale mladík stále čaká. Hostia po hodine hry prišli o zraneného Thiaga Silvu, ten musel nútene striedať. Konečný výsledok spečatil Enzo Fernández. Dvakrát asistoval Cole Palmer, celkovo má na konte šesť prihrávok.

Prvýkrát v základnej zostave na úrovni Premier League nastúpil za Crystal Palace brazílsky mladík Matheus França. Ten v lete prišiel za 20 miliónov eur, ale pre zdravotné problémy zbieral minúty pomaly a postupne až od októbra. Podal dobrý výkon, no na zápis medzi strelcov či asistentov stále čaká.

Domáci zdolali v Premier League z 30 zápasov hráčov Chelsea iba štyrikrát, ide o ich najmenej obľúbeného súpera. Zverenci trénera Pochettina ukončili krátku sériu dvoch prehier, ale ostávajú na desiatej priečke. Svojho pondelkového súpera zdolali trinásty raz po sebe.

Aktuálna tabuľka Premier League.
Aktuálna tabuľka Premier League.Flashscore