Heroický výkon Vicaria, neúnavný Olise a Solanke nad všetkými

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Heroický výkon Vicaria, neúnavný Olise a Solanke nad všetkými

Brankár Tottenhamu Guglielmo Vicario predviedol skvelý výkon, vďaka ktorému sa mužstvo radovalo z troch bodov.
Brankár Tottenhamu Guglielmo Vicario predviedol skvelý výkon, vďaka ktorému sa mužstvo radovalo z troch bodov.Flashscore/Reuters
Ani počas vianočných sviatkov neboli fanúšikovia futbalu ukrátení o divadlo v podaní anglickej Premier League. Z 18. kola vyberajú Flashscore Správy najlepšiu zostavu. Vzniká pomocou algoritmu hodnotenia hráčov.

Brankár

Guglielmo Vicario (Tottenham) 8,3

Tottenham sa na víťazstvo 2:1 s Evertonom poriadne nadrel a môže byť vďačný, že k tradičnej večeri si doprial tri body. Najmä vďaka brankárovi  Guglielmovi Vicariovi. Talian predviedol počas celého zápasu niekoľko dôležitých zákrokov - celkovo sedem - vrátane jedného efektného, ktorým nedovolil skórovať bývalému hráčovi Spurs Arnautovi Danjumovi.

Obrancovia

Kieran Trippier (Newcastle) 8,4 

Ďalší neuspokojivý výsledok Newcastlu, ktorý napriek snahe kapitána Kierana Trippiera podľahol Lutonu 0:1. Ofenzívne ladený pravý obranca bol nešťastný, že jeho tím nedokázal skórovať. Pritom sám vytvoril spoluhráčom päť príležitostí.

Marcos Senesi (Bournemouth) 8,0

Miesto Marcosa Senesiho v zostave kola prichádza po dobrom výkone pri poslednom víťazstve Bournemouthu 3:2 nad 10-členným Nottinghamom Forest. Argentínčan zaznamenal asistenciu a zároveň predviedol solídny individuálny výkon v defenzíve so štyrmi zastavenými akciami a dvoma blokmi.

Emerson Royal (Tottenham) 8,9

Emerson finalizuje defenzívnu trojicu. Nastúpil na ľavom kraji obrany Spurs proti Evertonu namiesto suspendovaného Destinyho Udogieho. Napriek tomu, že hral na opačnej strane, bol to pre Brazílčana veľmi dobrý výkon, keď osemkrát zachytil loptu, päťkrát nedovolil súperovi dostať loptu do pokutového územia a štyrikrát podržal loptu pod tlakom, pričom vyhral 13 z 15 súbojov.

Stredopoliari

Michael Olise (Crystal Palace) 8,1

Ako mnohí očakávali, Michael Olise bol stredobodom všetkého pozitívneho pre Crystal Palace, ktorý uhral remízu 1:1 proti Brightonu. Olise vytvoril štyri šance pre svojich spoluhráčov - jednu z nich využil Jordan Ayew, ktorý sa dostal k lopte na zadnej žrdi.

Pascal Gross (Brighton) 8,5

Gross, ktorý pôsobil v Selhurst Parku, bol počas celého zápasu neúnavný a pomohol Brighton vrátiť do hry, keď prehrával. Nemec si vytvoril šesť šancí a asistoval pri vyrovnávajúcom zásahu Dannyho Welbecka.

Mario Lemina (Wolves) 8,1

Tu, tam a vlastne všade. To bol Mario Lemina v drese Wolves, keď na Štedrý deň inšpiroval svoj tím k víťazstvu 2:1 nad Chelsea. Lemina otvoril skóre na Molineux hlavičkou, ale dobre si plnil aj svoje defenzívne povinnosti, keď vyhral päť súbojov a štyrikrát zachytil loptu, aby pomohol k zisku troch bodov.

Ross Barkley (Luton) 8,2

Akvizícia Rossa Barkleyho sa pre Luton ukázala ako rozumná, keďže anglický reprezentant dodal "Hatters" ďalšiu kvalitu v strede poľa. Barkley tentoraz opäť zažiaril proti Newcastlu, keď asistoval pri jedinom góle zápasu a sám takmer skóroval ranou do konštrukcie brány. 

Wilson Odobert (Burnley) 8,2

Dospievajúci krídelník Wilson Odobert sa stal kľúčovým mužom Burnley, ktoré porazilo Fulham 2:0. Francúz mal prsty v oboch zásahoch svojho tímu. Devätnásťročný mladík poslal Burnley do vedenia a potom asistoval Sanderovi Bergemu, ktorý zdvojnásobil vedenie hostí.

Útočníci

Dominic Solanke (Bournemouth) 9,3

Solanke pokračuje vo svojej sezóne, stále sa zlepšuje a po hetriku proti Nottinghamu je so známkou 9,3 najvyššie hodnoteným hráčom tohto týždňa. Premenil tri zo svojich šiestich pokusov, keď najprv skóroval hlavou, potom bol v správnom čase za defenzívou, keď zareagoval zblízka na neodvrátenú loptu a tretiu trefu dokonal skvelou hlavičkou do ľavého horného rohu. Bývalý hráč Chelsea a Liverpoolu vyhral aj šesť vzdušných súbojov.

Dominic Solanke proti Nottinghamu.
Dominic Solanke proti Nottinghamu.Opta by StatsPerform/Profimedia

Chris Wood (Nottingham Forest) 8,6

Zostávame na City Ground a nemôžeme obísť Solankeho protihráča Chrisa Wooda, ktorého dva gólové príspevky nestačili na to, aby Forest získal čo i len bod. Novozélandský reprezentant pripravil gól Anthonyho Elangu a neskôr v druhom polčase sám vyrovnal.