Highlighty víkendu: Ranený rekordman, strelec cestovateľ a futbal ako v zimnej rozprávke

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Highlighty víkendu: Ranený rekordman, strelec cestovateľ a futbal ako v zimnej rozprávke

Antonio Candreva strelil výstavný gól.
Antonio Candreva strelil výstavný gól.Profimedia
Futbal má za sebou zasnežený, ale mimoriadne pestrý víkend. Padlo niekoľko veľkolepých gólov a lámali sa zaujímavé rekordy, hoci oslavy nie vždy prebiehali podľa očakávaní. Flashscore Správy vám vo svojom pravidelnom týždenníku opäť prinášajú tie najzaujímavejšie udalosti, ktoré by oku futbalového fajnšmekra nemali uniknúť.

Gól víkendu

Strela ako Rooney, oslava ako Ronaldo... skrátka gól, ktorý zahrial srdcia fanúšikov Manchestru United. Ale nielen ich. Nádherné nožničky Alejandra Garnacha, rodáka z Madridu reprezentujúceho Argentínu, uchvátili svet a mnohí fanúšikovia ho označujú za gól roka.

Tento týždeň s radosťou urobíme výnimku a vyhlásime dva najlepšie góly víkendu. Okrem akrobatického zakončenia musíme oceniť aj fantastickú strelu z diaľky. Projektil veterána Antonia Candrevu rozhodol o víťazstve Salernitany nad Laziom. On sám pôsobil v rímskom klube päť rokov, ale pri oslavách sa nakrátko nedržal...

Smoliar víkendu

Barcelona cez víkend stratila cenné body, keď len remizovala s Vallecanom. Všetko však mohlo byť inak, keby sa rozhodcovia občas pozreli na obrazovku VAR. Napríklad tento judistický zákrok, ktorým Florian Lejeune v pokutovom území zrazil Roberta Lewandowského, zostal úplne nepovšimnutý.

Zo sociálnych sietí

Kým v seriáli Červený trpaslík sa za pravdu bojovalo masívnou letákovou kampaňou, fanúšikovia Evertonu sa vydali trochu veľkolepejšou cestou. Počas zápasu Manchestru City s Liverpoolom nad Etihad Stadium zaplatili lietadlo, ktoré ukázalo nápis "Premier League je skorumpovaná". Logicky sa im nepáči, že ich klubu boli odobraté body za jedno porušenie finančnej fair play, zatiaľ čo "Citizens" nedostali žiadny trest, hoci sa v súvislosti s nimi rieši cez 100 prípadov.

Štatistika víkendu

Keď sa Justina Kluiverta opýtajú, čo robí, môže okrem slova futbalista povedať aj cestovateľ. Syn ikonického útočníka Patricka Kluiverta prešiel v mladom veku pomerne veľkým množstvom klubov. Teraz vďaka tomu dosiahol zaujímavú métu. Jeho víťazný gól za Bournemouth proti Sheffieldu United z neho urobil prvého hráča v histórii, ktorý skóroval vo všetkých šiestich najlepších ligách sveta podľa aktuálneho koeficientu.

Pred Premier League to dokázal v Bundeslige za Lipsko, Serii A za AS Rím, La Lige v drese Valencie, Ligue 1 ako hráč Nice a samozrejme v Eredivisie za Ajax, ktorého je odchovancom. "Som veľmi šťastný, že som niečo také dosiahol, hoci mám len 24 rokov. Teším sa na ďalšie úspechy," usmieval sa holandský internacionál pri prehrávaní historického gólu.

Príbeh víkendu

Niekedy sa oslava nepodarí úplne podľa plánu. V sobotu to zistil aj nemecký rozhodca Felix Brych. Zápas Frankfurtu so Stuttgartom (1:2) bol jeho 344. v Bundeslige, čím sa vyrovnal Wolfgangovi Starkovi. V ďalšom zápase sa dostane na čelo historického rebríčka rozhodcov... ale ktovie, kedy to "nabudúce" bude.

Brych si počas stretnutia poranil koleno a cez polčas musel odstúpiť. Päťnásobný nemecký rozhodca roka si bude musieť dať dlhšiu prestávku a zotaviť sa, kým povedie tímy v rekordnom dueli číslo 345. Mimochodom, druhý polčas za Brycha viedol mladý rozhodca Patrick Schwengers, pre ktorého to bol naopak vôbec prvý bundesligový zápas v pozícii hlavného arbitra.

Fotka víkendu

Namiesto jednej fotografie vyberáme celý fotopríbeh. Spoločná téma? Zima! Minulý víkend ukázal, že aj v mrazivých podmienkach sa dá hrať.

Olomouc triumfoval na zasneženom ihrisku v Karvinej a po zápase si užil loptovú hru s fanúšikmi. Nemôže byť náhoda, že pri oboch góloch asistoval obranca Zmrzlý...

Aby sa mohlo hrať v Rumunsku, fanúšikovia a funkcionári Otelul Galati sa zapojili do odpratávania snehu z ihriska. Lopatou sa oháňal aj Dorinel Munteanu, hlavný tréner domáceho tímu a rekordér v počte odohraných zápasov za národný tím.

V bulharskom Razgrade nestačili ani lopaty. Zápas Ludogorca so Slaviou Sofia bol odložený na pondelok, pretože v nedeľu bolo ihrisko domáceho tímu ukryté pod polmetrovou vrstvou snehu.

V Razgrade sa nedalo hrať.
V Razgrade sa nedalo hrať.Ludogorets.com