Jesenná derniéra Niké ligy v podaní lahôdky, Bayern proti Guirassymu a derby v Anglicku

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Jesenná derniéra Niké ligy v podaní lahôdky, Bayern proti Guirassymu a derby v Anglicku

Bude sa Guirassy usmievať aj po súboji s Bayernom?
Bude sa Guirassy usmievať aj po súboji s Bayernom?Profimedia
Futbalové súťaže ponúkajú zaujímavé merania síl aj v adventnom období. Záver jesennej časti Niké ligy ponúkne chuťovku v podobe duelu Slovana s Dunajskou Stredou, v Premier League na nás čaká slávne derby a na svoje si prídu aj fanúšikovia nemeckého futbalu.

Slovan Bratislava - Dunajská Streda (nedeľa, 17:30)

Posledné kolo najvyššej slovenskej súťaže proti sebe postaví mužstvá, ktoré v minulej sezóne zvádzali napínavý boj o majstrovský titul. Slovan v jesennej časti dominuje, na čele tabuľky má štvorbodový náskok pred druhou Žilinou a na jeho výkonnosti sa výraznejšie nepodpísalo ani úspešné účinkovanie v Európskej konferenčnej lige.

Zverenci Vladimíra Weissa st. ťahali za kratší koniec v práve prebiehajúcom ročníku len raz, zhodou okolností v septembrovom dueli s tímom zo Žitného ostrova (1:3). Na DAC však odvtedy "padla deka" a tím prebral nový tréner Xisco Muñoz, pod ktorého vedením mužstvo v troch zápasoch vybojovalo jedno víťazstvo a dve remízy. Dunajská Streda v týchto stretnutiach ani raz neinkasovala.

Favoritom však bude Slovan, ktorý sa môže pochváliť najlepšou ofenzívou v súťaži - na konte má 43 gólov. Bratislavský celok navyše zaznamenal v doterajšom priebehu Niké ligy tretí najvyšší počet striel na bránu (107) po Žiline (112) a Podbrezovej (116). 

Forma úradujúceho majstra.
Forma úradujúceho majstra.Flashscore

Liverpool - Manchester United (nedeľa, 17:30)

V 17. kole Premier League ožije aj tradičná rivalita dvoch gigantov, ktorí sa pred duelom nachádzajú v odlišnej situácii. Manchester United je v ťažkej kríze, navyše si dobre pamätá marcový výlet na Anfield, z ktorého odchádzal po výprasku 0:7 s obrovskou hanbou. Liverpool je na čele tabuľky a ovplýva sebavedomím.

Tím Erika ten Haga, ktorý tento týždeň vypadol z Európy s Bayernom, prehral v aktuálnej sezóne 12 z 24 zápasov vo všetkých súťažiach. Bezzubí vpredu, nedokonalí vzadu a s predlžujúcim sa zoznamom zranených hráčov - v tábore hostí je mimoriadne ťažké nájsť pred nedeľným derby nejaké pozitíva. Čiastočne vďaka nekonzistentnosti tímov okolo nich sa však United stále nachádzajú na šiestom mieste Premier League, len tri body za Tottenhamom a šesť za štvrtým Manchestrom City.

Na Anfield však pocestujú plní obáv. S výnimkou minulosezónnej výhry 2:1 na Old Trafforde je bilancia "Red Devils" proti Liverpoolu v poslednom čase hrozivá - prehrali štyri z posledných piatich súťažných stretnutí, pričom inkasovali 21 gólov.

Posledné vzájomné stretnutia Liverpoolu a United.
Posledné vzájomné stretnutia Liverpoolu a United.Flashscore

Bayern - Stuttgart (nedeľa, 19:30)

Nestáva sa často, že bavorský veľkoklub nie je o takomto čase na čele ligového pelotónu. Aktuálne mu patrí druhá priečka so štvorbodovým mankom na lídra z Leverkusenu, hoci má zápas k dobru. Bayern si pred povinnosťami v Bundeslige urobil chuť v Lige majstrov, keď porazil vonku Manchester United 1:0. V BL ho však máta porážka 1:5 na ihrisku Frankfurtu, čo bola najvyššia prehra hrdého celku od roku 2000. 

Fanúšikovia tak očakávajú nedeľné víťazstvo, veď mužstvo získalo v aktuálnej sezóne doma po 13 kolách 16 bodov, čo sa mu naposledy podarilo v ročníku 2017/18. V šiestich domácich zápasoch navyše Bavori zaznamenali 27 gólov, za čo vďačia predovšetkým kanonierovi Harrymu Kaneovi.

Stuttgart však nemožno odpisovať. Aktuálne tretí tím tabuľky sa nachádza za Bayernom len o jediný bod, ale treba dodať, že odohral o duel viac. Okolo tímu bolo tento týždeň rušno. V médiách sa objavili správy, že jeho najväčšia hviezda - šestnásťgólový Serhou Guirassy - odmietla ponuku nového kontraktu a chce sa posunúť na novú úroveň. Defenzíva Bayernu by si mala dať pozor.

V tábore hostí ale nájdeme aj pozitíva. Súčasný zisk 31 bodov je ich druhý najlepší v Bundeslige, keď v sezóne 2003/04 získali v tejto fáze 34 bodov a skončili na štvrtom mieste. Hráči Stuttgartu sa nenechajú odradiť od toho, aby nadviazali na tento silný štart, ktorý podčiarkuje slušná bilancia jednej výhry, prehry a remízy z troch ligových zápasov v pozícii outsidera.

Postavenie oboch celkov v tabuľke.
Postavenie oboch celkov v tabuľke.Flashscore