Koniec trápenia Havertza? Arteta verí, že sa konečne dostal do formy

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Koniec trápenia Havertza? Arteta verí, že sa konečne dostal do formy

Havertz dal v posledných dvoch zápasoch dva góly.
Havertz dal v posledných dvoch zápasoch dva góly.Reuters
Útočník Arsenalu Kai Havertz (24) si po ťažkom období verí a život v severnom Londýne sa mu páči. Tvrdí to manažér Arsenalu Mikel Arteta (41), ktorého čaká v sobotu súboj s Wolves v najvyššej anglickej súťaži.

Nemecký internacionál Havertz, ktorý prestúpil z Chelsea za 65 miliónov libier, bojoval v prvých mesiacoch sezóny so zlou formou, ale v posledných dvoch zápasoch strelil dva góly vrátane víťazného v 89. minúte proti Brentfordu.

"Všetko sa začína dávať dokopy. Veľa vecí, ktoré robil správne, robí aj naďalej a teraz je očividne pred bránou veľmi efektívny," povedal Arteta novinárom pred sobotňajším zápasom na Emirates Stadium.

"Je veľmi pozitívny a v dobrom slova zmysle ovplyvňuje svojich spoluhráčov a tím, ale samozrejme jeho sebavedomie rastie. Keď sa cítite milovaný, rešpektovaný a obdivovaný, veci sú oveľa jednoduchšie. Vaša energia je lepšia, reč vášho tela je lepšia a myslím si, že práve tak sa cítil v posledných dňoch."

Havertz minulý víkend proti Brentfordu strelil rozhodujúci gól v poslednej minúte
Havertz minulý víkend proti Brentfordu strelil rozhodujúci gól v poslednej minúteProfimedia

Keďže najbližší súperi Arsenalu o titul Manchester City a Liverpool hrajú až v nedeľu, "Gunners" si môžu vybudovať štvorbodový náskok na čele tabuľky Premier League, ak v sobotu zdolajú Wolves. Arteta však zdôraznil, že Arsenal ignoruje reči o boji o titul a sústredí sa výlučne na súpera, ktorý už v tejto sezóne porazil City a Tottenham Hotspur.

"Sústredíme sa na to, aby sme pochopili, čo musíme urobiť, aby sme vyhrali. Sme naozaj hladní po tom, aby sme zajtra hrali pred naším publikom a triumfovali. Wolves majú veľkú kvalitu. Nie je to náhoda, čo sa im darí. Predvádzajú naozaj dobré výkony, najmä proti tímom zo špičky."

Wolverhampton stále hnevá minulotýždňová prehra 2:3 s Fulhamom po neskorej penalte na základe rozhodnutia systému VAR. Po tomto stretnutí Gary O'Neil povedal, že už nepodporuje jeho používanie. 

Na otázku týkajúcu sa O'Neilových komentárov vyzval Arteta k trpezlivosti s touto technológiou a povedal: "Všetky veci, ktoré sa dejú, sú pravdepodobne potrebné na jej zlepšenie a musíme to tak brať. Ak ju budeme používať správnym spôsobom a počúvať ľudí, posnažíme sa byť konštruktívni, myslím, že sa dostaneme na naozaj dobré miesto," prezradil optimisticky.