Ego bokom. Najdôležitejší je tím, vraví Havertz po návrate Arsenalu na čelo tabuľky

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Ego bokom. Najdôležitejší je tím, vraví Havertz po návrate Arsenalu na čelo tabuľky

Havertz oslavuje svoj gól.
Havertz oslavuje svoj gól.Reuters
Kai Havertz (24) musel pochovať svoje ego, čo sa teraz vypláca v zbere ovocia tvrdej práce po náročnom začiatku v Arsenale. Nemecký útočník sa tak vyjadril o sebe po tom, čo poslal severolondýnsky klub na vrchol Premier League víťazstvom 1:0 nad Brentfordom.

Havertz sa po svojom prestupe za 75 miliónov eur z konkurenčnej Chelsea cítil pod tlakom, keď v sobotu nastúpil na Community Stadium ako náhradník a v 89. minúte prelomil nerozhodný stav duelu hlavičkou.

Brentford - Arsenal 0:1

Minulosezónny vicemajster sa posunul na prvé miesto s 30 bodmi z 13 zápasov, o jeden pred Manchester City a o dva viac pred Liverpool.

"Je to úžasný pocit. Na tento moment som tvrdo pracoval a vyplatilo sa mi to. Som šťastný, že som pomohol tímu. Bola to geniálna prihrávka od Bukaya (Saku). Na tréningu sa tejto rutine dosť pracujeme. Viem, že Bukayo a Martin (Odegaard) to takto radi hrajú, bol to dobrý gól," uviedol Havertz pre TNT Sport.

"Futbal je vždy tvrdá práca. Nič neprichádza ľahko. Musíte pracovať a veriť si. Posledných pár mesiacov bolo pre mňa ťažkých, ale snažím sa dať svoje ego bokom, pretože najdôležitejší je tím."

Havertz, ktorý počas svojej prvej sezóny v Chelsea strelil víťazný gól vo finále Ligy majstrov 2021 proti City, doplnil, že je vďačný fanúšikom Arsenalu za to, že pri ňom stáli.

"Vždy je ťažké, keď príde nový hráč. Zaplatili za mňa veľa peňazí, takže ľudia si niekedy myslia, že to pôjde rýchlo a ľahko. Som im však vďačný za to, že ma podporujú," odkázal priaznivcom Gunners.

Arsenal v stredu hostí v Lige majstrov francúzsky Lens, v sobotu sa v Premier League stretne s dvanástym Wolverhamptonom Wanderers.