Kto nahradí Kanea v Tottenhame? Prísť by mal mladík, ktorý žiaril proti Žiline

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Kto nahradí Kanea v Tottenhame? Prísť by mal mladík, ktorý žiaril proti Žiline

Orban nedávno prekonal Belka a teraz by mohol robiť problémy defenzívam Premier League.
Orban nedávno prekonal Belka a teraz by mohol robiť problémy defenzívam Premier League.Profimedia
Anglický útočník Harry Kane (30) definitívne prestúpil za sto miliónov eur z Tottenhamu do Bayernu. Londýnsky tím tak musí hľadať náhradu.

V tíme má Richarlisona, ale ten nezažil vydarený ročník 2022/23 a ak by nebol k dispozícii, na pozícii stredného útočníka by nastal pre "Spurs" veľký problém. Príchod nového gólového futbalistu je teda nevyhnutný. Možností je viacero, jednu predstavuje Francúz Randal Kolo Muani, o ktorého sa takisto zaujímal Bayern a veľkú snahu získať ho má hlavne PSG.

Spomína sa však jedno iné veľmi zaujímavé meno. Belgické médiá tvrdia, že Tottenham pracuje s Gentom na prestupe Gifta Orbana za 30 miliónov eur. Nigérijský zakončovateľ je veľmi dobre známy aj slovenským fanúšikom, pretože nastúpil v dvojzápase 2. predkola Konferenčnej ligy proti Žiline, strelil jej jeden gól a zahodil viacero šancí. Počas odvety dostal voľno.

Orban má proste úžasné gólové štatistiky.
Orban má proste úžasné gólové štatistiky.Flashscore

Počas šestnástich odohraných duelov predošlého ročníka strelil Orban pätnásť presných zásahov a v šiestich stretnutiach EKL zas napol siete súperov päťkrát, pričom sa postaral o najrýchlejší hetrik v histórii európskych pohárových súťaží. Proti Başakşehiru mu na to stačili tri minúty a 25 sekúnd.

Orban sa ideálne hodí do systému nového trénera Angeho Postecoglouho. Je rýchly, dokáže sa odpútať od obrancov a má výborný výber miesta. Zároveň disponuje obrovským potenciálom. V novej sezóne doposiaľ nastúpil na tri zápasy, strelil až päť gólov vrátane hetriku do siete poľského Štetína v 3. predkole EKL.

Na jeden zásah potrebuje priemerne menej ako 47 minút. Paradoxne ešte nenastúpil za reprezentáciu Nigérie. Vďaka matke môže reprezentovať aj Togo. V máji sa hovorilo takisto o záujme Manchestru United a Chelsea.

Do Tottenhamu už skôr prišiel nenápadný 19-ročný Alejo Veliz z argentínskeho Rosaria, kde za dve sezóny strelil sedemnásť gólov. V seniorskom futbale debutoval vo veku 17 rokov, ale to je pre "kohútov" skôr stávka na budúcnosť.