Manchester City má titul na dosah, Guardiola vyzýva na obozretnosť

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Manchester City má titul na dosah, Guardiola vyzýva na obozretnosť

Guardiola po výhre nad Evertonom hýril spokojnosťou.
Guardiola po výhre nad Evertonom hýril spokojnosťou.Profimedia
Impozantnou šnúrou jedenástich triumfov sa futbalisti Manchestru City pohodlne usadili v kresle lídra anglickej Premier League a o titul môžu prísť už iba za málo pravdepodobných okolností. Obhajcovia trofeje sa k splneniu cieľa priblížili nedeľňajším triumfom 3:0 na pôde Evertonu, pričom o pár hodín neskôr ich dostala do ešte komfortnejšej pozície prehra Arsenalu s Brightonom 0:3.

"Citizens" majú tri kolá pred koncom sezóny na čele tabuľky štvorbodový náskok so zápasom k dobru.

"Každým víťazstvom sa približujeme k dosiahnutiu vysnívaného cieľa, no ešte nás čaká ťažký záver. Zápasy s Chelsea a Brightonom nebudú prechádzka ružovým sadom. Vieme však, že na zisk titulu nám stačí vyhrať raz v zostávajúcich troch kolách," prezradil tréner Pep Guardiola. Jeho zverenci sú na najlepšej ceste k získaniu piateho titulu za uplynulých šesť rokov. Do klubovej vitríny by tak pridali už deviatu trofej pre majstra Anglicka.

Hráči City sa môžu tešiť už budúcu sobotu v prípade prehry Arsenalu s Nottinghamom, resp. na druhý deň na Etihad Stadium v súboji s Chelsea.

"Sme jediný tím v Európe, ktorý účinkuje v troch súťažiach. Hráme finále Pohára FA, dostali sme sa do semifinále Ligy majstrov, okrem toho bojujeme o titul v Premier League. Dnešný výkon proti Evertonu ma uspokojil, ale ešte nie je koniec. Musíme byť ostražití a nič si nezľahčiť," zdvihol Guardiola varovný prst.

Proti Evertonu potiahol tím Ilkay Gündogan. Kapitán dal dva góly a tretí pripravil nórskemu bombardérovi Erlingovi Haalandovi, ktorý je s 36 presnými zásahmi suverénne najlepší kanonier PL.

Arsenal ligu dlho viedol, lenže v apríli prišiel výsledkový útlm. Z pätnástich možných získali "The Gunners" len šesť bodov a navyše v priamom súboji o prvé miesto im City uštedrili prehru rozdielom triedy (1:4). Kríza Arsenalu, ktorému uniká medzi prsty prvý primát od roku 2004, vyvrcholila nedeľnou domácou prehrou s Brightonom. Hostia šokovali druhý tím tabuľky tromi gólmi po zmene strán a zmrazili jeho titulové ambície.