Manchester United stratil náskok na pôde Tottenhamu, ďalšia výhra Newcastlu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Manchester United stratil náskok na pôde Tottenhamu, ďalšia výhra Newcastlu

Harry Kane a hráč Casemiro bojujú o loptu.
Harry Kane a hráč Casemiro bojujú o loptu.TASR
Futbalisti Newcastlu United vyhrali v zápase 33. kola anglickej Premier League na pôde Evertonu a potvrdili tretiu priečku v tabuľke. Domáci sú na predposlednej pozícii. Posledný Southampton doma podľahol Bournemouthu. Manchester United viedol nad Tottenhamom 2:0, ale nakoniec sa duel skončil remízou.

Everton - Newcastle 1:4 (0:1)

Góly: 80. McNeil - 28., 75. Wilson, 72. Joelinton, 81. Murphy

Everton bol aktívny, ale do vedenia sa dostal favorit. Joelinton potiahol akciu, sám aj zakončil. Pickford síce zasiahol, lenže loptu si našiel Callum Wilson a zblízka ju dorazil do siete. Calvert-Lewin sa v nadstavenom čase tešil z vyrovnania, no McNeil mu poslal prihrávku do ofsajdu, čo odhalil VAR.

Willock mohol poslať Newcastle do dvojgólového vedenia. Pickford bol po zakončení anglického záložníka prekonaný, na čiare zachránil situáciu stopér Tarkowski. Samotný gólman následne vyrazil ďalšiu nebezpečnú strelu Willocka. "Straky" však v rozmedzí 72. a 75. minúty rozhodli o svojej výhre.

Znova pri tom bol Willock, tentoraz centroval presne na hlavu Joelintona a Wilson pri svojom druhom presnom zásahu namieril z hranice šestnástky nádherne do rohu brány. Dwight McNeil ešte znížil, ale zakrátko strelil štvrtý gól hostí striedajúci Jacob Murphy.

Slovenský brankár Martin Dúbravka bol iba na lavičke Newcastlu, ktorý vyhral siedmy z posledných ôsmich ligových stretnutí a ostáva na treťom mieste tabuľky. Everton je stále predposledný. Na záchranu aktuálne stráca dva body.

Newcastle nemal v Liverpoole s Everton väčší problém.
Newcastle nemal v Liverpoole s Everton väčší problém.Flashscore

Southampton - Bournemouth 0:1 (0:0)

Góly: 89. Adams - 50. Tavernier

Na južnom pobreží Veľkej Británie sa hral jeden z kľúčových súbojov o záchranu. Hlavne domáci potrebovali body ako soľ. Armstrong ich k tomu chcel priblížiť, pokus z mierneho uhlu pokryl Neto. Do vedenia preto išiel Bournemouth. Krídelník Marcus Tavernier nebol dôrazne dostúpený a po trávniku nasmeroval loptu k žrdi.

Aspoň remízu pre Southampton mohol zachrániť Adams, VAR odhalil ofsajd. "Svätci" ostávajú poslední a na záchranu strácajú päť kôl pred koncom sezóny päť bodov. Nevyhrali už osemkrát v rade, za ten čas získali iba tri body. Bournemouth je po výhre už štrnásty.

Štatistický pohľad na stretnutie.
Štatistický pohľad na stretnutie.Flashscore

Tottenham - Manchester United 2:2 (0:2)

Góly: 56. Porro, 79. Son - 7. Sancho, 44. Rashford

Manchester United mal výborný vstup do stretnutia, nakoľko Jadon Sancho bez okolkov pekne trafil k žrdi. Úvodné dejstvo patrilo hosťom. Na čiare po ďalšom pokuse Sancha zachránil "kohútov" Perišič. Chorvát na druhej strane prudkou strelou preveril de Geu.

"Red Devils" pred prestávkou viedli už o dva góly. Najskôr znova Perišič neprekonal španielskeho brankára, aby z protiútoku Marcus Rashford prešiel okolo Diera a krížne prekonal Forstera. Tottenham však po zmene strán prebral opraty nad zápasom.

Nič na tom nezmenila ani krásna individuálna akcia Fernandesa, ktorý najskôr nasadil jasle jednému z protihráčov a potom trafil brvno. Pedro Porro svojím prvým zásahom za "Spurs" znížil. Po dvoch zablokovaných zakončeniach tvrdo napálil loptu do siete.

Vzápätí začal festival zahodených príležitostí. Dočasný tréner Ryan Mason sa len chytal za hlavu a teatrálne padal k zemi. Son krížne nezmestil hrací predmet medzi tri žrde, nepodarilo sa to ani Dierovi osamotenému na päťke, hlavičkoval mimo.

Nakoniec sa Tottenham predsa len dočkal. Kane poslal loptu na zadnú tyč, kde sa tentoraz Heung-Min Son nemýlil. V Londýne si tak obaja súperi body rozdelili, čo znamená, že Tottenham ich má na piatom mieste 54 a štvrtý Manchester United o šesť viac. Dva stráca na tretí Newcastle. Má ale menší počet odohraných zápasov.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore
Aktuálna tabuľka Premier League.
Aktuálna tabuľka Premier League.Flashscore