Maupay ako zloduch z Premier League: Ak vás môžem vyviesť z miery, urobím to

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Maupay ako zloduch z Premier League: Ak vás môžem vyviesť z miery, urobím to
Toney a Maupay napodobnili gólovú oslavu Maddisona.
Toney a Maupay napodobnili gólovú oslavu Maddisona.Profimedia
Útočník Brentfordu Neal Maupay (27) na seba v poslednej dobe v Premier League upozornil nielen svojimi schopnosťami, ale aj konfrontáciami s ostatnými hráčmi na ihrisku. Jeho výmeny názorov s Jamesom Maddisonom (27) a Kyleom Walkerom (33) ho vykreslili ako zloducha súťaže.

Situácia týkajúca sa jeho osoby sa však vyhrotila, keď sa Maupay počas zápasu so City dostal do ostrej debaty s Walkerom. V nej sa údajne pustil do anglického obrancu za to, že má dieťa s inou ženou ako s jeho manželkou.

Práve k stretu s týmto súperom sa Maupay vyjadril v rozhovore pre The Times. "Nemyslel som si, že by som sa mal obhajovať za niečo, čo som neurobil," uviedol a trvá na tom, že bol zle pochopený a do Walkerovej rodinnej situácie sa nenavážal.

Walker a Maupay sa počas zápasu dostali do sporu.
Walker a Maupay sa počas zápasu dostali do sporu.Profimedia

Útočník Brentfordu takéto správanie jednoznačne odsúdil. "Pohybujem sa na hrane, ale neťahám do toho osobný život hráčov alebo ich rodiny. Neprezradím, čo som povedal, ale ak by ste mi správne odzerali z pier, určite by ste sa tomu všetci zasmiali. Len sa bavím a na ihrisku sa snažím robiť všetko pre to, aby som vyhral," popisuje svoj prístup bývalý mládežnícky reprezentant Francúzska.

Maupay sa stal stredobodom pozornosti aj pred týždňom, keď sa dostal do sporu s Maddisonom, stredopoliarom Tottenhamu. Po úvodnom góle v sieti "Spurs" totiž napodobnil jeho oslavu hodením šípky na terč. Navyše si mal robiť srandu z Angličanovho vypadnutia z Premier League s Leicesterom.

Maddison neskôr uviedol, že Maupay zjavne musí kopírovať cudzie oslavy, pretože na vytvorenie svojich vlastných nedal za posledné roky dostatok gólov. "Vzal si to naozaj osobne. Je to vtipné," myslí si Francúz.

"Ak môžem povedať niečo, čo vás vyvedie z miery alebo vás donúti premýšľať a urobiť chybu, urobím to," trvá si aj napriek kontroverzii Maupay na svojom. "Ľudia hovoria, že futbalisti sú nudní, a potom zrazu hráč urobí toto a všetci si povedia: 'Prečo, Neale? Je to najneobľúbenejší hráč. Bla bla bla.' Pre mňa je futbal hra, je to zábava. Snažím sa vyhrať a pritom sa bavím," uzatvára rodák z Versailles.