Musí sa naučiť žiť s tlakom a očakávaniami. Arteta s jasným odkazom pre Saku

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Musí sa naučiť žiť s tlakom a očakávaniami. Arteta s jasným odkazom pre Saku
Arteta gratulujúci Sakovi po jeho dvoch góloch do siete Crystal Palace.
Arteta gratulujúci Sakovi po jeho dvoch góloch do siete Crystal Palace.
Reuters
Manažér Arsenalu Mikel Arteta povedal, že jeho zverenec Bukayo Saka (21) sa musí naučiť vyrovnať s rastúcimi očakávaniami a pozornosťou. Žartovne dodal, že má pripravenú "palicu" pre prípad, ak by mladíkovi stúpla sláva do hlavy.

Saka, ktorý prešiel mládežníckymi kategóriami Arsenalu, je v tejto sezóne v najlepšej forme kariéry. Za londýnsky klub zaznamenal v Premier League 12 gólov a 10 asistencií.

Dvadsaťjedenročný hráč si ukradol pozornosť fanúšikov Anglicka aj počas medzinárodnej prestávky, keď strelil gól a pripravil ďalší pri víťazstve 2:0 nad Ukrajinou v kvalifikačnej skupine C na EURO 2024.

"Bude sa musieť vyrovnať s očakávaniami médií a s pozornosťou na ihrisku. Keď chcete plniť takú úlohu, akú má v súčasnosti on, musíte byť schopní to zvládnuť. Príliš nečítajte, príliš nepočúvajte, čo sa o vás píše a hovorí, sústreďte sa na to, čo musíte robiť každý deň. To je všetko," povedal Arteta novinárom v piatok, deň pred tým, ako Arsenal hostí Leeds United.

Arsenal - Leeds United, 1. apríl o 16:00

"A vždy máme pripravenú palicu, nebojte sa," žartovne poznamenal.

Saka sa skvele spamätal z nepremenej rozhodujúcej penalty v rozstrele vo finále EURO 2020 a je momentálne vážnym kandidátom na to, aby vyzval Erlinga Haalanda z Manchestru City v boji o ocenenie Hráča sezóny.

"Stále má čo zlepšovať a veľa vecí si musí udržať. Predtým toho nebol schopný. Musí v tom pokračovať a zvyšovať úroveň ďalších vecí, ktoré dokáže robiť ešte lepšie," uzavrel Arteta.

Líder ligy Arsenal má po 28 zápasoch 69 bodov, o osem bodov viac ako druhé City, ktoré má zápas k dobru.

Poradie Premier League pred víkendovým 29. kolom.
Flashscore