Nebrániteľný Paqueta, dôležitý Kulusevski i hrdina z Anfieldu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Nebrániteľný Paqueta, dôležitý Kulusevski i hrdina z Anfieldu

Paqueta bol najlepší hráč 17. kola Premier League.
Paqueta bol najlepší hráč 17. kola Premier League.Profimedia
Flashscore Správy vám od začiatku aktuálnej futbalovej sezóny prinášajú novinku v podobe pravidelných zostáv Niké lige, slovenských legionárov či Ligy majstrov. Keďže sa tieto rubriky tešia mimoriadnemu záujmu, do nášho portfólia sme pridali ďalšiu - zameranú na nasledovanejšiu súťaž sveta Premier League. Poďme sa spoločne pozrieť na to, kto zažiaril v 17. kole.
Zostava týždňa Premier League.
Zostava týždňa Premier League.Flashscore

Brankár

André Onana (Manchester United) 8,7

Onana pomohol zabezpečiť, aby Manchester United získal cenný bod vonku proti Liverpoolu, keď si udržal čisté konto pri remíze 0:0. Kamerunčan je v tejto sezóne často kritizovaný, ale medzi žrďami sa na Anfielde prezentoval spoľahlivým výkonom, keď si pripísal osem zákrokov.

Obrancovia

Trent Alexander-Arnold (Liverpool) 9,2

Ďalším vynikajúcim hráčom počas bezgólového duelu Liverpoolu s United bol Trent Alexander-Arnold, ktorý predstavoval hrozbu útočnou hrou. Obranca dostal dostatok voľnosti pri vytváraní šancí a nakoniec sa postaral o šesť kľúčových prihrávok, pričom pripravil aj jednu veľkú šancu, ktorú jeho spoluhráči nevyužili. Plnil aj defenzívne úlohy, keď vyhral osem súbojov a predviedol tri sklzy.

Dan Burn (Newcastle United) 8,2

Newcastle je počas posledného mesiaca zdecimovaný zraneniami, ale návrat Dana Burna sa ukázal ako vítaný počas víťazstva 3:0 proti Fulhamu. Nielenže sa Burn zapísal do streleckej listiny, ale dominoval aj v defenzíve, keď vyhral všetkých sedem vzdušných súbojov. Okrem toho dosiahol úspešnosť prihrávok na úrovni 88 % a štyrikrát zachytil loptu.

Alex Moreno (Aston Villa) 8,1

Trest pre Lucasa Digneho znamenal, že Aston Villa v zápase proti Brentfordu (2:1) mala prvýkrát v sezóne v základe Alexa Morena. Moreno zapôsobil na oboch koncoch ihriska, pričom vyrovnal za hostí po tom, čo si šikovne nabehol a hlavičkoval na zadnej žrdi. Tento gól dal Ville základ na to, aby vyhrala, pokračovala vo výbornej forme a a upevnila si druhé miesto.

Stredopoliari

Mohammed Kudus (West Ham) 8,9

Dva góly Mohammeda Kudusa v prvom polčase pomohli West Hamu k impozantnému víťazstvu 3:0 proti Wolves. Ghančan najprv skvele vypálil presne k tyči a o 10 minút neskôr mohol oslavovať znovu. Kudus bol neustálou hrozbou počas celého duelu. Ukazuje sa, že Kladivári majú za sebou naozaj šikovný prestup.

Amadou Onana (Everton) 8,4

Amadou Onana strelil svoj prvý gól v tejto sezóne Premier League pri výhre Evertonu 2:0 na pôde Burnley. Okrem gólu bol stredopoliar vynikajúci s loptou i bez nej, keď sa postaral o jednu kľúčovú prihrávku, vyhral päť súbojov, dvakrát zachytil loptu a predviedol dva úspešné sklzy. Onana si za svoj dominantný výkon vyslúžil hodnotenie 8,4, čo je najvyššia známka spomedzi všetkých hráčov v stretnutí.

Bruno Guimarães (Newcastle United) 9,1

Guimarães, druhý z troch hráčov Newcastlu, ktorí sa dostali do nášho výberu, predviedol pri triumfe Strák nad Fulhamom 3:0 výkon hráča zápasu. Brazílčan si pripísal jednu asistenciu, vytvoril dve veľké šance, pričom si udržal 90 % presnosť prihrávok a 141-krát sa dotkol lopty.

Anthony Gordon (Newcastle United) 8,1

Anthony Gordon sa cez víkend rovnako vyznamenal v drese Newcastlu, keď si pripísal asistenciu pri víťazstve v St. James' Parku. Jeho kreativita pomohla Strakám dominovať proti desiatim mužom Fulhamu, Gordon sa postaral o štyri kľúčové prihrávky. Krídelník sa mohol zapísať aj do streleckej listiny, ale trafil brvno.

Útok

Dejan Kulusevski (Tottenham Hotspur) 9,0

Kulusevski zohral dôležitú úlohu pri výhre Spurs 2:0 proti Nottinghamu Forest, keď pripravil gól pre Richarlisona a v druhom polčase sa sám presadil. Krídelník robil Forestu problémy šikovnými prihrávkami, keď vytvoril pre spoluhráčov dve veľké šance. Spurs vyhrali druhý súboj po sebe. 

Kulusevski oslavuje gól proti Nottinghamu.
Kulusevski oslavuje gól proti Nottinghamu.AFP

Cole Palmer (Chelsea) - 9,1

Palmer bol pri tom, keď utlmil návrat manažéra Chrisa Wildera do Sheffieldu United. Útočník skóroval pri triumfe Chelsea 2:0 a uštedril Blades prvú prehru pod vedením nového šéfa. Postaral sa aj o asistenciu pri druhom góle Blues, keď pekne pripravil loptu pre Nicolasa Jacksona. Palmer vytvoril i ďalšiu veľkú šancu a udržal si presnosť prihrávok na úrovni 92 %, keď žiaril ako najkreatívnejší hráč Chelsea.

Lucas Paqueta (West Ham) - 9,8

Najlepšie na koniec. Paqueta bol počas víťazstva West Hamu nad Wolves 3:0 takmer nebrániteľný. Brazílčan si pripísal hetrik, keď časovanými prihrávkami pripravil všetky tri góly. Okrem vytvárania šancí Paqueta dokončil aj štyri z piatich pokusov o dribling a bol trikrát faulovaný. Hodnotenie 9,8 mu zároveň vynieslo naše ocenenie Hráč týždňa.

Štatistiky Paquetu proti Wolves.
Štatistiky Paquetu proti Wolves.Profimedia/Flashscore