Neukázali sme ani minimum, chýbal nám hlad i energia, hnevá sa Pochettino po remíze s Burnley

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Neukázali sme ani minimum, chýbal nám hlad i energia, hnevá sa Pochettino po remíze s Burnley
Hráči Chelsea svojho manažéra nepotešili.
Hráči Chelsea svojho manažéra nepotešili.AFP
Mauricio Pochettino (52) neskrýval sklamanie zo straty bodov z duelu s predposledným celkom tabuľky. Chelsea doma iba remizovala s oslabeným Burnley a argentínsky kouč uviedol, že jeho tímu chýbal hlad po víťazstve a energia.

Pochettino bol na domácom štadióne opäť vypískaný, keďže frustrovaní fanúšikovia Chelsea sú po poslednom zakopnutí na Stamford Bridge rozčúlení. Cole Palmer krátko pred polčasom po výlúčení hosťujúceho Assignona premenil pokutový kop a The Blues boli zdanlivo na ceste k úniku od prehry. 

Tesne po zmene strán ale prišlo vyrovnanie zo strany Josha Cullena. Palmer sa však v dueli presadil aj druhýkrát, keď využil šikovnú prihrávku pätičkou od Sterlinga. Hostia ale odpovedali zásluhou gólu, o ktorý sa v 81. minúte postaral Dara O'Shea.

Chelsea - Burnley 2:2

Domáci lodivod sa rozčuľoval nad nedostatočnou snahou svojich hráčov proti Burnley, ktoré sa nachádza na predposlednom mieste. "Neukázali sme výkon, energiu, hlad. Nie je to ani minimum na to, aby sme mohli konkurovať v Premier League. Preto som taký rozrušený a sklamaný. Je to viac o srdci a hlave než o nohách. Je to o tom, aby sme boli silní ako tím," vravel Pochettino a dodal:

"Mrzí ma to, keď nemáme loptu, nemôžem byť spokojný s výkonom. Je ťažké akceptovať, že sme nevyhrali. Bol to zápas, ktorý sme museli vyhrať."

Päťzápasová ligová séria Chelsea bez prehry je síce najdlhšia za posledných takmer 18 mesiacov, ale priaznivci na konci nejavili voči trénerovi a jeho hráčom príliš pozitívne názory. Vdzialenosť od postupu do Európy zvyšuje tlak na Pochettina v jeho problematickej prvej sezóne vo vedení.

Ročník by mohlo zachrániť víťazstvo v FA Cupe, v apríli čaká na Londýnčanov semifinále proti držiteľovi pohára z Manchestru City. Argentínčan priznal, že káder musí prekonať psychologické príčiny svojich nevýrazných výkonov.

"Hráči si musia uvedomiť, že konkurovať je niečo iné ako hrať futbal. Môžeme tam byť a hrať, ale musíme zvýšiť svoju úroveň. Nie je to o obviňovaní. Možno na nich musíme byť prísnejší, nájsť lepšiu komunikáciu, byť súťaživejší. Niečo nám chýba. To je dôvod, prečo sme tam, kde sme. Keď nemáme loptu, musíme zvýšiť našu schopnosť získať ju späť," hľadal príčiny neúspechov.