Newcastle si definitívne zaistil účasť v Lige majstrov, stačila mu remíza s Leicesterom

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Newcastle si definitívne zaistil účasť v Lige majstrov, stačila mu remíza s Leicesterom

Leicester takmer prekvapil favorita, ale môže byť rád, že neprehral.
Leicester takmer prekvapil favorita, ale môže byť rád, že neprehral.Profimedia
Futbalisti Newcastle United v dohrávke 37. kola ako favorit proti Leicesteru síce iba remizovali 0:0, ale týmto bodom si zaistili účasť v Lige majstrov počas budúcej sezóny 2023/24, keďže prinajhoršom môžu skončiť na štvrtom mieste. Aktuálne sú "straky" tretie.

Newcastle United - Leicester City 0:0

Leicester si veľmi dobre uvedomoval, že proste musí bodovať, a preto bola jeho defenzíva pozorná, ale len do záveru polčasu, kedy mal veľké šťastie, že neinkasoval.

Iversen spravil chybu, lopta mu vypadla a Wilson ju zblízka napálil do žrde. Dorážku Ndidi hlavou zastavil na čiare. Zakrátko druhú tyč opečiatkoval Almirón a Isak prestrelil brvno. Po zmene strán Švéd napriahol z hranice pokutového územia, blysol sa Iversen.

Štatistický pohľad na stretnutie.
Štatistický pohľad na stretnutie.Flashscore

"Líšky" mali konštrukciu postavenú fantasticky aj na druhej strane. Trippier centroval z rohu priamo na bránku. Faes hlavou zachránil, ale za ním číhajúci Guimares zblízka znova hlavou trafil žrď.

Z ničoho mohol priblížiť hostí k záchrane Castagne, ostal zabudnutý v šestnástke. Výborný a dôležitý zákrok predviedol Pope. Slovenský brankár "strák" Martin Dúbravka bol znova iba na lavičke náhradníkov.

Newcastle teda mieri do Ligy majstrov, zatiaľ čo Leicester má nakročené k vypadnutiu do The Championship. Vyhnúť sa mu môže iba vtedy, ak v poslednom kole porazí doma West Ham a zároveň Everton nezíska ani bod proti Bournemouthu.

Aktuálna tabuľka Premier League.
Aktuálna tabuľka Premier League.Flashscore