Newcastle v dohrávke porazil Brighton, jeden zápas ho delí od účasti v Lige majstrov

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Newcastle v dohrávke porazil Brighton, jeden zápas ho delí od účasti v Lige majstrov

Už len veľmi málo chýba, aby si Newcastle definitívne zaistilo účasť v Lige majstrov.
Už len veľmi málo chýba, aby si Newcastle definitívne zaistilo účasť v Lige majstrov.Profimedia
V dohrávke 25. kola anglickej Premier League vyhrali hráči Newcastle United proti Brightonu a priblížili sa k účasti v skupinovej fáze Ligy majstrov počas budúcej sezóny 2023/24.

Newcastle United - Brighton & Hove Albion 4:1 (2:0)

Góly: 22. Undav (vl.), 45+4. Burn, 89. Wilson, 90+1. Guimares - 51. Undav

Newcastle mohlo vyhrávať už po ôsmich minútach, kedy Isak poslal loptu pred bránku a tá sa zaujímavo odrážala v nebezpečných pozíciách, až ju z čiary odkopol Dunk. Čo sa nestalo na úvod, prišlo zakrátko. Center z rohového kopu nešťastne do vlastnej bránky tečoval Deniz Undav.

Aj o druhom presnom zásahu "strák" rozhodla štandardná situácia. Trippier našiel hlavu Dana Burna a ten nedal šancu Steeleovi. Definitívne mohol rozhodnúť Almirón, avšak zblízka sa blysol gólman Brightonu a Wilsonova dorážka išla nad.

Štatistický pohľad na stretnutie.
Štatistický pohľad na stretnutie.Flashscore

Preto spomínaný Deniz Undav znížil dal hosťom možnosť na body. Mladý útočník znova mieril do rovnakej bránky, tentoraz v nej nestál jeho spoluhráč, ale Pope. Ten po krásnej kolmici Gilmoura za obranu a prudkej strele pravačkou nemal nárok.

Pokus o záverečný tlak "čajkám" vôbec nevyšiel. Navyše do otvorenej obrany ušiel Callum Wilson a svoj samostantný únik zakončil gólovo, ďalší pridal v nadstavenom čase Bruno Guimares. Slovenský brankár Martin Dúbravka bol iba na lavičke náhradíkov.

Newcastle sa po výhre nachádza na tretej pozícii so ziskom 69 bodov, čo znamená náskok štyroch pred piatym Liverpoolom. Ak cez víkend porazí Leicester, alebo "The Reds" nevyhrá, tak Liga majstrov bude v St. James Parku istotou. Brighton ostáva šiesty s náskokom bodu pred Tottenhamom a Aston Villou, no odohral o jeden zápas menej.

Aktuálna tabuľka Premier League.
Aktuálna tabuľka Premier League.Flashscore