Newcastle trápia zranenia. Návrat Willsona je svetlom na konci tunela, vraví Howe

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Newcastle trápia zranenia. Návrat Willsona je svetlom na konci tunela, vraví Howe

Wilson pri návrate stihol aj výmenu názorov s Vicariom.
Wilson pri návrate stihol aj výmenu názorov s Vicariom.Reuters
Útočník Callum Wilson (31) zhodnotil nedeľňajšiu prehru Newcastlu na ihrisku Tottenhamu ako prilíš náročný zápas pre tím, ktorý sužujú zranenia. Ťažké popoludnie v severnom Londýne prinieslo klubu druhý neúspech v priebehu pár dní.

Wilsonov návrat po zranení bol pre jeho mužstvo pozitívom, útočník po stretnutí uviedol: "Hrali sme proti špičkovému tímu. Od hráčov, ktorí nastúpili v posledných piatich alebo šiestich zápasoch, sa toho veľa vyžadovalo." Ideálne vystúpenia v bráne Newcastlu nezažil Martin Dúbravka, ktorý v dvoch dueloch inkasoval sedemkrát.

Manažér Tottenhamu Ange Postecoglou vyjadril súcit so svojím náprotivkom Eddiem Howeom, ktorý povedal, že sa bojí zakaždým, keď jeho hráč v osobnom súboji spadne. "Straky", ktoré v stredu čaká rozhodujúci zápas Ligy majstrov proti AC Miláno, pre zranenia nemajú k dispozícii Jacoba Murphyho, Nicka Popea, Harveyho Barnesa, Joea Willocka, Dana Burna a Svena Botmana, zatiaľ čo Sandro Tonali má zákaz činnosti.

Aspoň návrat Wilsona a Seana Longstaffa, ktorí sa v nedeľu objavili na lavičke, ponúkol kormidelníkovi určitú nádej. "Je to pre nás ťažký moment. Pravdepodobne sme očakávali, že sa vrátia o niečo skôr. Myslím si, že chlapci sa naozaj snažili, aby zopakovali výsledky, ktoré sme doposiaľ mali. Posledné dva zápasy boli ťažké. Nie sme v najlepšej forme. Fyzicky sme dnes vyzerali unavení a nedalo sa s tým veľa robiť," povedal Howe pre BBC, keď sa ho pýtali na dve prehry z posledného týždňa.

V rozhovore s novinármi sa kouč tímu "Magpies" zdráhal priznať, že jeho mužstvo je na dne, hoci nedokázal zakryť svoje obavy: " Chlapci do toho dávali všetko, ale nemali dostatok síl na to, aby mohli dať aj viac. Ak sa tomu poddám a poviem, že za všetko môže únava... v stredu nás čaká ďalší zápas. S návratom Calluma a Seana máme nejaké svetlo na konci tunela. Sú to pre nás dôležití hráči a obaja si počínali dobre, keď nastúpili."

Postecoglou až príliš dobre vie, ako môžu zranenia a suspendácie ovplyvniť aj tie najlepšie plány. Jeho mužstvo lietalo vysoko, až kým si po domácej prehre 1:4 s Chelsea na začiatku novembra nepripísalo iba jediný bod. Príčinou boli takisto absencie hráčov. Tentoraz ale dva góly Richarlisona, ktorý sa nedávno vrátil po operácii panvy, jeden zásah Udogieho a kapitána Son Heung-Mina priniesli Tottenhamu po päťzápasovej sérii bez triumfu jednoznačné víťazstvo nad Newcastlom.

"Nie je náhoda, že teraz, keď sa nám vrátili niektorí hráči, začíname vyzerať oveľa silnejší. Nebudem hovoriť v mene Eddieho Howea, ale vidím, čím prechádza. V tejto lige, ak máte jedného alebo dvoch kľúčových hráčov mimo, budete sa trápiť. Znie to ako výhovorky, ale taká je realita Premier League a nepotrebujete príliš veľa analýz, aby ste pochopili, prečo sme v posledných týždňoch neboli vo výsledkoch takí presvedčiví ako na začiatku," uviedol grécky rodák.

Nedávna forma Tottenhamu a Newcastlu.
Nedávna forma Tottenhamu a Newcastlu.Flashscore