Ofenzíva Tottenhamu rozkvitla, Trafford v permanencii a ťahúň Silva

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Ofenzíva Tottenhamu rozkvitla, Trafford v permanencii a ťahúň Silva

Son prežil mimoriadne vydarený podvečer.
Son prežil mimoriadne vydarený podvečer.Flashscore/AFP
Flashscore Správy vám od začiatku aktuálnej futbalovej sezóny prinášajú novinku v podobe pravidelných zostáv Niké lige, slovenských legionárov či Ligy majstrov. Keďže sa tieto rubriky tešia mimoriadnemu záujmu, do nášho portfólia sme pridali ďalšiu - zameranú na nasledovanejšiu súťaž sveta Premier League. Poďme sa spoločne pozrieť na to, kto zažiaril v 16. kole.
Zostava týždňa Premier League.
Zostava týždňa Premier League.Marek Kratochvíl

Brankár: 

James TraffordBurnley (8.8)

Pre mladého gólmana Burnley Jamesa Trafforda je to zatiaľ rušná sezóna a pri remíze "Clarets" 1:1 v Brightone musel byť v strehu. 21-ročný hráč predviedol 10 zákrokov, pričom jeden z nich bol naozaj skúškou jeho reflexov, keď zabránil možnému víťaznému gólu z kopačiek Kaora Mitomu.

Obrancovia:

Trent Alexander-ArnoldLiverpool (8.8)

Trent Alexander-Arnold a Liverpool proti Crystal Palace prehrávali, ale dokázali otočiť situáciu po tom, čo sa domáci ocitli v početnej nevýhode. Futbalista bol svojím obvyklým kreatívnym ja na pravom krídle a vytvoril šesť šancí. "The Reds" vyhrali 2:1 a posunuli sa na vrchol tabuľky Premier League. Alexander-Arnold takisto štyrikrát odpratal loptu zo šestnástky do bezpečia.

Tosin AdarabioyoFulham (8.3)

Fulham predviedol parádny ofenzívny aj defenzívny výkon, keď porazil West Ham 5:0. Žiaril hlavne Adarabioyo. Bývalý hráč Manchestru City predviedol 100 prihrávok, ale jeho kľúčovým prínosom bol tretí gól "Cottagers", ktorý strelil hlavou.

Marcos Senesi, Bournemouth (8.5)

Zdá sa, že stredný obranca si zvykol dávať góly, keďže doviedol Bournemouth k vysokému víťazstvu 3:0 proti Manchestru United. Senesi sa postaral o osem úspešných odkopov lopty z pokutového územia, čo bolo v stretnutí maximom. Navyše strelil tretí gól "Cherries" a spečatil tak cenný triumf na Old Trafford.

Stredopoliari:

Bernardo SilvaManchester City (8.6)

Silva prevzal opraty Manchestru City, keď ho tím najviac potreboval, pretože po polčase prehrával s Lutonom. Portugalčan dostal šampióna späť do hry vyrovnávajúcim gólom, spoluhráčom navyše pripravil tri šance.

Pascal Gross, Brighton (8.3)

Všestranný Gross viedol predstavenie Brightonu proti Burnley, ale nedokázal sa postarať o tri body. Nemec začal zápas na kraji obrany a často sa presúval do stredu poľa. Nebyť snahy už spomínaného Jamesa Trafforda, mohol sa zapísať aj na streleckú listinu.

Gross sa však zaslúžil o kľúčový gól - jeho krížnu prihrávku na zadnú žrď usmernil Simon Adingra a vyrovnal tak stav stretnutia.

Lewis Cook, Bournemouth (8.3)

Zdá sa, že Lewis Cook si svoje popoludnie vo farbách Bournemouthu užíval, keďže zohral významnú úlohu pri demolácii Manchestru United. 26-ročný hráč našiel Dominica Solankeho krásnou prihrávkou na úvodný gól svojho tímu. Takisto vytvoril tri šance.

Andreas Pereira, Fulham, (8.4)

Kreatívny Pereira bol proti West Hamu pri chutí, keď na Craven Cottage vytvoril päť šancí. Jednu z nich premenil spomínaný Tosin Adarabioyo, ktorý namieril do horného rohu.

Marcus Tavernier, Bournemouth (8.4)

Tavernier je v poslednom čase v skvelej forme a v tíme Bournemouthu si vydobyl pozíciu kľúčového hráča. Pri víťazstve nad Manchestrom United si pripísal dve asistencie, pričom obe boli perfektnými prihrávkami na góly Philipa Billinga a Marcosa Senesiho.

Útočníci:

Richarlison, Tottenham (8.5)

Richarlison nemá v Tottenhame na ružiach ustlané, ale jeho výkon v zápase s Newcastlom (4:1) ukázal záblesky jeho geniality. Brazílsky zakončovateľ skóroval dvakrát a "Spurs" ukončili päťzápasovú sériu bez víťazstva.

Son Heung-min, Tottenham (9.6)

Podobne ako Richarlison, aj Son Heung-min zažil produktívny nedeľný večer v severnom Londýne, keď proti Newcastlu zaznamenal jeden gól a dve asistencie. Kapitán "Spurs" potrápil svojho bývalého spoluhráča Kierana Trippiera pri postrannej čiare, v druhom polčase premenil penaltu po tom, čo ho fauloval brankár Martin Dúbravka. Bol to jeho desiaty gól v sezóne, čo sa mu v súťaži podarilo už ôsmykrát po sebe.

Štatistiky Sona proti Newcastlu.
Štatistiky Sona proti Newcastlu.Opta by Stats Perform / AFP