Onana prežíva katastrofálny úvod na Old Trafford. Nevôľa fanúšikov rastie

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Onana prežíva katastrofálny úvod na Old Trafford. Nevôľa fanúšikov rastie

Onana sa zatiaľ v novom pôsobisku neudomácnil.
Onana sa zatiaľ v novom pôsobisku neudomácnil.AFP
Kontroverzný kamerunský brankár André Onana (27) prišiel do Manchestru United toto leto na výslovnú žiadosť Erika ten Haga (53) a "divadlo snov" ho po katastrofálnom začiatku sezóny začína mať plné zuby.

Onana je druhým veľkým rizikom, ktoré Erik ten Hag podstúpil, odkedy je trénerom Manchestru United. Prvým bolo vyhodenie Cristiana Ronalda v polovici minulej sezóny za kontroverzné komentáre počas rozhovoru.

Ak bola situácia okolo Portugalčana kontroverzná, rozhodnutie o podpise afrického brankára sa ukazuje ako rovnako rozporuplné. Výsledky sa nedostavujú a chyby bývalého hráča Interu Miláno začínajú unavovať fanúšikov "červených diablov", ktorí teraz pripomínajú, že ešte pred niekoľkými mesiacmi bol v bráne David de Gea, jeden z najlepších gólmanov v Premier League.

Onana odštartoval pôsobenie v Premier League s čistým kontom (1:0 proti Wolverhamptonu). Odvtedy však vo farbách Manchestru United odohral päť zápasov, pričom v každom z nich inkasoval minimálne dva góly. Po štyroch zásahoch od Bayernu Mníchov v Lige majstrov má Kamerunčan na konte 14 inkasovaných gólov v šiestich stretnutiach. Výsledkom sú len dve víťazstvá jeho tímu.

Frustrujúce chyby

Nevôľa voči gólmanovi rastie v súvislosti s jeho slabými výkonmi. O to viac, keď si fanúšikovia uvedomia, že jeho prestup z Interu stál klub z Old Traffordu viac ako 50 miliónov eur.

Jeho chyby mu nepomáhajú získať si sympatie priaznivcov. Tá posledná sa skončila prehrou 3:4 v mníchovskej Allianz Arene. Onana nevysvetliteľne neubránil jednoduchú strelu Leroya Saného na 1:0 a keď United chceli reagovať, bolo už neskoro.

"Je ťažké prehrať takýmto spôsobom. Začali sme veľmi dobre a po mojej chybe sme stratili kontrolu nad zápasom. Je to pre nás ťažká situácia, najmä pre mňa, pretože som to bol ja, kto sklamal tím." - ľutoval Onana, ktorý po stretnutí poskytol rozhovor pre TNT Sports.