Po remíze pocit prehry. Mali sme dosť šancí, je to naša chyba, hodnotí van Dijk

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Po remíze pocit prehry. Mali sme dosť šancí, je to naša chyba, hodnotí van Dijk
Virgil van Dijk sa z jedného bodu rozhodne netešil.
Virgil van Dijk sa z jedného bodu rozhodne netešil.Profimedia
Virgil van Dijk (32) sa vyjadril, že nedeľňajšia remíza na pôde Manchestru United je pre jeho tím ako porážka. Pre Liverpool to totiž znamená stratu dvoch dôležitých bodov v boji o titul z Premier League.

Na Old Trafforde dominovali väčšinu zápasu práve hostia. Napokon však na získanie bodu potrebovali pokutový kop Salaha z 84. minúty. Liverpool ešte predtým síce viedol po zásahu Díaza, domácim sa ale podarilo skóre otočiť - postarali sa o to Fernandes a Mainoo.

Po remíze sú The Reds na druhej priečke s rovnakým bodovým ziskom ako vedúci Arsenal, tretí je Manchester City so stratou jediného bodu. Do konca tesného súboja o titul zostáva sedem zápasov.

Manchester United - Liverpool 2:2

Napriek tomu, že tímu United sa v tejto sezóne ideálne nedarí, Liverpool nedokázal poraziť zverencov Erika ten Haga ani v jednom z troch tohtosezónnych vzájomných duelov. Pred tromi týždňami vyhrali Red Devils napínavé štvrťfinále FA Cupu a v decembri na Anfielde remizovali 0:0.

"Je to pocit prehry, opäť naša chyba. Vytvorili sme si dosť šancí, zápas sme mali rozhodnúť. Žiaľ, rozhodla aj individuálna chyba pri vyrovnávajúcom góle. Mali sme dosť času napraviť to, ale ponáhľali sme sa. Aj pri výsledku 1:2 sme si tvorili dosť príležitostí," vravel van Dijk.

Holanďan narážal na zlú prihrávku Quansaha, ktorá viedla ku parádnemu zásahu Fernandesa. Spoluhráčovi odkazuje, že by sa tým nemal nechať negatívne ovplyvniť: "Chýb sa vo futbale dopustí každý. Kto hrá futbal, robí chyby, z ktorých sa môže poučiť." 

Mužstvo z Anfield Road by poslednú sezónu Jürgena Kloppa vo funkcii trénera rado oslávilo ziskom 20. titulu v najvyššej anglickej súťaži, čím by vyrovnalo rekord United. Ak sa mu to nepodarí, bude sa na túto remízu pozerať s veľkou ľútosťou.

"Vedenie 1:0 na Old Trafforde a štatistika streľby 15:0, neuveriteľné. Okrem toho sme mohli byť v niektorých momentoch pokojnejší," uviedol Klopp a pokračoval: "Stačí, ak zostaneme pokojní. Sme tam, kde sme, naďalej tomu dávame obrovskú váhu. Či si želám, aby sme mali náskok 10 bodov? Samozrejme. Berieme ale to, čo máme, ideme ďalej."

Okrem portugalského stredopoliara prekonal gólmana Alissona aj Kobbie Mainoo, ktorý ukážkovou ranou potvrdil svoj status vychádzajúcej hviezdy Premier League. Súboj s odvekým rivalom zhodnotil aj jeho tréner.

"Na jednej strane som sklamaný, že sme stratili sedem bodov v priebehu jedného týždňa po tom, čo sme zakaždým viedli. Robili sme hlúpe chyby a môžeme si za to sami. Na druhej strane som veľmi hrdý. Vidíte, ako sa zlepšujeme, potenciál tohto mužstva je úžasný," povedal ten Hag, ktorého výber je so 49 bodmi na šiestom mieste.