Po vypadnutí z LM prišiel dôležitý triumf. Som hrdý, zareagovali sme správne, vraví Arteta

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Po vypadnutí z LM prišiel dôležitý triumf. Som hrdý, zareagovali sme správne, vraví Arteta
Artetov káder nedopustil tretiu súťažnú prehru za sebou.
Artetov káder nedopustil tretiu súťažnú prehru za sebou.Reuters
Tréner Arsenalu Mikel Arteta (42) bol nadšený z toho, ako sa jeho mužstvo vrátilo na vrchol tabuľky Premier League. Po stredajšom vypadnutí z Ligy majstrov zvíťazili Londýnčania na ihrisku Wolves a budú dúfať v zaváhanie prenasledovateľov.

Prehra s Aston Villou v poslednom ligovom zápase mierne naštrbila šance Gunners na titul a stredajšia porážka od mníchovského Bayernu ukončila ich cestu prestížnou európskou súťažou vo štvrťfinále.

Víkendové víťazstvo nad Wolves ich však vrátilo na správnu koľaj. Krátko pred polčasovou prestávkou nasmeroval kanonierov k trom bodom výstavnou trefou Trossard, v samotnom závere stretnutia pridal poistku Odegaard.

"Bola to veľmi dobrá odpoveď, som na hráčov hrdý. Reagovali sme správnym spôsobom. Zaslúžili sme si vyhrať a udržali sme si ďalšie čisté konto. Sme sklamaní z prehry s Bayernom, aj keď to bolo malým rozdielom. Teraz ale máme pred sebou päť zápasov a sme opäť na vrchole tabuľky," uviedol Arteta.

Wolves - Arsenal 0:2

Hostia vedú tabuľku so 74 bodmi, o bod pred City a o tri pred Liverpoolom, obaja súperi v bitke o titul však ešte majú súboj k dobru. "V defenzíve sme boli naozaj konzistentní, to je platforma potrebná na vyhrávanie zápasov v tejto lige. Jediné, čo môžeme urobiť, je vyhrať naše duely," vravel kouč Arsenalu.

Lodivod tímu Wolves Gary O'Neil bol spokojný s tým, ako jeho káder až do konca tlačil favorita, druhý gól inkasovalo jeho mužstvo až v piatej minúte nadstaveného času: "Nestáva sa často, aby ste boli po prehre spokojní a hrdí, ale v našej súčasnej situácii bolo neuveriteľným úsilím vydať zo seba energiu a takto bojovať."

Zadosťučinenie vyjadril O'Neil aj ďalšími slovami. "Negatívom by bol druhý gól, chlapci si nezaslúžili prehrať 2:0. Je to neuveriteľne mladý tím a družstvo, ktoré dalo zabrať jednému z najlepších tímov v krajine," chválil svojich zverencov.