Pochettino s prvým triumfom, chváli dvojgólového Sterlinga: Zaslúži si plné uznanie

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Pochettino s prvým triumfom, chváli dvojgólového Sterlinga: Zaslúži si plné uznanie

Spolupráca Sterlinga s Pochettinom sa javí ako efektívna.
Spolupráca Sterlinga s Pochettinom sa javí ako efektívna.Reuters
Manažér Chelsea Mauricio Pochettino (51) pochválil Raheema Sterlinga (28) a povedal, že si zaslúži plné uznanie za návrat do formy. Angličan sa pri piatkovom víťazstve nad Lutonom Town blysol dvojgólovým predstavením.

Sterling bol jedným z mála svetlých bodov Chelsea pri úvodnej remíze 1:1 s Liverpoolom a minulotýždňovej prehre 1:3 s West Hamom United. Teraz opäť žiarili a vyzeralo to, že sa vrátil do svojej najlepšej formy. Mužstvu pomohol získať prvé súťažné víťazstvo pod novým lodivodom.

Zdá sa, že útočník pod argentínskym trénerom znovu rozkvitol po tom, čo sa snažil nájsť konzistentnú formu po väčšinu svojho času v tíme zo Stamford Bridge od svojho príchodu z Manchestru City v júli 2022.

"Jeho pracovná morálka, kvalita a odhodlanie v tom, ako chce pomôcť tímu, si zaslúžia plné uznanie. Povedal mi, že minulá sezóna bola pre neho ťažká, ale teraz som veľmi rád, že je spokojný. Keď ofenzívny hráč dokáže skórovať alebo asistovať, je to pre nás ten najlepší pocit," uviedol Pochettino.

Sterling oslavuje prvý gól Chelsea
Sterling oslavuje prvý gól ChelseaReuters

Sterling, ktorý pripravil aj tretí gól Chelsea pre útočníka Nicolasa Jacksona, povedal, že sa s koučom rozprával o tom, že by v klube mohol znovu objaviť svoju dôležitú rolu. 

"Nie je to o pozícii, ale o spôsobe, akým sa tím prepojí. Ide o to poskytnúť najlepšiu platformu, miesto a spojiť sa so spoluhráčom tam, kde môže ukázať svoju najlepšiu kvalitu. Je to naozaj dôležité. Keď chcete vybudovať tím v procese, v akom sme my, je to otázka času," priblížil Argentínčan a dodal:

"Som šťastný, pretože prvé víťazstvo je vždy veľmi dôležité. Bol to solídny výkon. Myslím, že sme potrebovali cítiť dôveru a istotu v to, čo robíme."

Chelsea hrá v stredu s Wimbledonom v Ligovom pohári, do ligovej akcie sa vráti 2. septembra proti Nottinghamu Forest.