Pochettino chce v Chelsea prebudiť trio hviezd. Rád by sa im venoval individuálne, vraví

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Pochettino chce v Chelsea prebudiť trio hviezd. Rád by sa im venoval individuálne, vraví

Pochettino prišiel do Chelsea na začiatku júla.
Pochettino prišiel do Chelsea na začiatku júla.Reuters
Nový tréner Chelsea Mauricio Pochettino (51) si je vedomý problémov, ktoré mali Enzo Fernández (22), Mychajlo Mudryk (22) a Raheem Sterling (28) v minulej sezóne, ale zároveň vyhlásil, že týmto hráčom pomôže naplno rozvinúť ich potenciál individuálnym tréningovým režimom.

Chelsea si bývalého šéfa Tottenhamu Hotspur a Paríža St. Germain najala v máji po tom, ako skončila v Premier League až na 12. mieste. Na Stamford Bridge sa počas neúspešnej sezóny vystriedali na poste hlavného trénera tri výrazné osobnosti - Thomas Tuchel, Graham Potter a Frank Lampard.

"Rôzni hráči prišli za rôznych okolností, ale teraz, samozrejme, dostanú príležitosť," povedal Pochettino pre webovú stránku Chelsea a načrtol svoje plány s tímom pred začiatkom predsezónnej prípravy na nový ročník. "The Blues" ju otvoria 19. júla v Spojených štátoch amerických zápasom proti majstrovi National League Wrexhamu.

Program Chelsea
Program ChelseaFlashscore

"Dúfam, že im pomôžeme dosiahnuť ich najlepšiu úroveň. Pokúsime sa, aby podávali výkony na úrovni, ktorú ľudia od Chelsea očakávajú. Je to nový začiatok, nový štart a myslím si, že musia ukázať svoju skutočnú kvalitu. Musíme im však vytvoriť také prostredie, aby sa cítili pohodlne a mali priestor dýchať, podávať výkony a zlepšovať sa," nechal sa počuť argentínsky tréner.

Pochettino ďalej uviedol, že bývalý stredopoliar Benficy Enzo Fernández, ktorý bol na minuloročných majstrovstvách sveta vyhlásený za najlepšieho mladíka a pomohol Argentíne získať titul, si potrebuje po náročnom programe oddýchnuť. "Premier League je naozaj náročná súťaž a vždy je ťažké sa jej prispôsobiť," zdôraznil skúsený lodivod.

Porovnanie Sterlinga s Fernándezom
Porovnanie Sterlinga s FernándezomOpta by Stats Perform

Nový šéf lavičky nevynechal ani Mudryka. Prízvukuje, že jeho myslenie je iné ako Fernándezovo, a preto má v úmysle stráviť s ukrajinským krídelníkom viac času. 

Sterling síce patrí medzi skúsenejších hráčov v tíme, ale zatiaľ sa mu nepodarilo zopakovať výkony, ktoré z neho urobili kľúčovú súčasť Manchestru City, s ktorým získal desať veľkých trofejí. V 38 zápasoch za Chelsea strelil len deväť gólov, čo je podstatne menej, ako sa po jeho príchode očakávalo.

"Nie vždy je vhodné obviňovať hráčov... Musíme sa pozrieť na seba a zistiť, čo sa deje, a prečo nepodávajú také výkony, aké očakávame," uzavrel Pochettino.