Renesancia mladých hviezd v United. Talent sa musí rozvíjať a ostať hladný, tvrdí ten Hag

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Renesancia mladých hviezd v United. Talent sa musí rozvíjať a ostať hladný, tvrdí ten Hag

Ten Hag chce nasmerovať mladíkov na správnu cestu.
Ten Hag chce nasmerovať mladíkov na správnu cestu.AFP
Erik ten Hag (54) verí, že vychádzajúce mladé hviezdy Manchestru United budú mať na Old Trafforde svetlú budúcnosť. Podľa holandského trénera je však podmienkou zachovanie si hladu po zlepšovaní.

Po neúspešnej prvej polovici sezóny United sa v posledných týždňoch v lepšom svetle prezentovali Hojlund, Garnacho aj talentovaný Mainoo. V ostatných piatich zápasoch zverenci ten Haga porazili Wolves i West Ham a remizovali s Tottenhamom v Premier League, v FA Cupe porazili Wigan aj Newport. "Red Devils" počas tohto obdobia strelili 15 gólov, čo je znakom zlepšenia oproti ich predchádzajúcej forme.

Stredobodom pozornosti boli výkony spomínanej trojice, ktorá sa podieľala na ôsmich z týchto 15 presných zásahov. Fotografia mladého tria sediaceho na reklamnom pútači pri oslave Garnachovho gólu pri víťazstve 3:0 nad West Hamom vystihuje zmenu nálady na Old Trafforde.

"Hráči potrebujú čas, najmä mladí ako Rasmus a Alejandro. Taktiež potrebujú aj tím, tieto dve skutočnosti tu v prvej časti sezóny neboli," povedal ten Hag a pokračoval:

"Museli sme urobiť veľa úprav v našom spôsobe hry. Keď sa to stane, môže to ísť veľmi rýchlo, hráči sa budú vyvíjať a napredovať. Od začiatku som bol presvedčený, že majú potenciál na to, čo teraz robia. Je to o tom, aby pokračovali a boli hladní."

Pred nedeľňajším výletom na pôdu Aston Villy lodivod United pochválil kvality, ktoré trio mladíkov prinieslo: "Myslím si, že ich baví hrať spolu. Je v nich odhodlanie. Sú nebezpeční. Všetko chcú robiť spoločne a prihrávať si, aby každý mohol hrať podľa svojich kvalít a strieľať góly. Je to kľúčové, môžeme mať z toho veľkú radosť. Sú to mladí hráči a budúcnosť Manchestru United je s takýmito talentmi na palube celkom jasná, ale talent musíte rozvíjať."

Aj keď ten Haga tešia výkony mladých hviezd, tak vie, že mužstvo bude nakoniec hodnotené na základe schopnosti vyhrávať cenné trofeje. "Je tu veľký priestor na zlepšenie, je to potrebné, ak chcete dosiahnuť najvyššiu úroveň. Tento klub chce vyhrávať trofeje, je veľmi ambiciózny, takže musí napredovať a prinášať vyšší level a konzistenciu. Aj proti najlepším súperom musíme byť rovnakou hrozbou," uviedol.