Reorganizácia Manchestru United pokračuje, do klubu má zamieriť športový riaditeľ Newcastlu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Reorganizácia Manchestru United pokračuje, do klubu má zamieriť športový riaditeľ Newcastlu

Ashworth chce v Premier League zmeniť pôsobisko.
Ashworth chce v Premier League zmeniť pôsobisko.Profimedia
Športový riaditeľ Newcastlu Dan Ashworth (52) údajne oznámil klubu, že sa chce pripojiť k Manchestru United. Tím z Old Traffordu má záujem získať Ashwortha v rámci reorganizácie klubovej štruktúry po tom, ako Jim Ratcliffe (71) získal 25 % akcií a prevzal kontrolu nad futbalovými operáciami.

Predseda chemického giganta INEOS sa rýchlo rozhodol posilniť skupinu vedenia United, pričom sa zameral najmä na nábor zamestnancov. Britská tlačová agentúra Press Association uviedla, že Ashworth, ktorý bol predtým technickým riaditeľom Futbalovej asociácie (FA) a potom nastúpil na podobnú pozíciu v Brightone, sa vzdal svojich povinností v St James' Parku.

Angličan bol vo funkcii 20 mesiacov a bol kľúčovou osobou nových majiteľov "Magpies" podporovaných Saudskou Arábiou po tom, ako v októbri 2021 dokončili prevzatie klubu. Medzi Ashworthove podpisy počas jeho pôsobenia v St James' Parku patria švédsky útočník Alexander Isak, taliansky stredopoliar Sandro Tonali a krídelníci Anthony Gordon a Harvey Barnes.

Podľa všetkého zatiaľ nedošlo k formálnemu kontaktu medzi klubmi Premier League a Ashworth bol v sobotu na tribúne v St James' Parku, keď zverenci Eddieho Howea remizovali s Bournemouthom 2:2. Howe v piatok priznal, že má "obavy" z Ashworthových znalostí o vnútornom fungovaní klubu, keďže sa špekulovalo o jeho záujme o prácu na Old Trafforde.

"Sme prirodzene sklamaní, že sa Dan rozhodol odísť, naša vzrušujúca cesta sa však nekončí a proces náboru nového športového riaditeľa sa začne okamžite. Ďakujeme Danovi za jeho úsilie v Newcastli United a želáme jemu a jeho rodine všetko dobré do budúcnosti," uviedol vo vyhlásení generálny riaditeľ Newcastlu Darren Eales.

V správach sa uvádza, že "straky" chcú 20 miliónov libier ako kompenzáciu. V prípade, že nedôjde k dohode, Ashworth možno nebude môcť nastúpiť do novej práce skôr ako začiatkom roka 2026.