Rice hrdinom Arsenalu, Arteta sa z novej posily teší: Dominoval, bol ohromný

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Rice hrdinom Arsenalu, Arteta sa z novej posily teší: Dominoval, bol ohromný

Declan Rice oslavuje po strelení gólu proti Manchestru United
Declan Rice oslavuje po strelení gólu proti Manchestru UnitedAFP
Zásah Declana Ricea (24) v poslednom zápase Arsenalu proti Manchestru United (3:1) bol iba jeho jedenástym v 208 zápasoch Premier League, ale manažér Mikel Arteta (41) verí, že rekordný podpis klubu môže začať pravidelne strieľať góly.

Bývalý futbalista West Hamu sa najlepšie cíti na pozícii defenzívneho stredopoliara, ale tréner vzhľadom na kvalitu tímu Arsenalu očakáva, že hráč za 105 miliónov libier pridá k svojim už aj tak pôsobivým atribútom aj presné zásahy.

"Vidíte, aké má technické schopnosti a ako sa v ťažkých momentoch realizuje. Jeho sila a presná streľba oboma nohami, ktorú produkuje pod tlakom. Takisto načasovanie. Určite má schopnosti na strieľanie gólov," povedal Arteta novinárom.

Zásah anglického záložníka prišiel v šiestej minúte nadstaveného času stretnutia a dostal Arsenal do vedenia 2:1. O pár minút neskôr sa uvoľnil Gabriel Jesus a spečatil zisk troch bodov. Strelecký pokus Ricea vyvolal na lavičke Arsenalu a na tribúnach eufóriu.

"Veľké zápasy pre veľkých hráčov, Rice bol ohromný. Dominoval v strede ihriska, pochopil, čo bolo potrebné, dodal tímu motiváciu a potom vytvoril zázračný víťazný moment. Musíte mať kvalitu, zmysel a pokoj. Dnes to ukázal," vravel lodivod "Gunners".

Rice bol najlepšie hodnoteným hráčom duelu
Rice bol najlepšie hodnoteným hráčom dueluFlashscore

Po tom, čo Arsenal v predchádzajúcom týždni doma remizoval s Fulhamom a majster Manchester City už ukázal, že v tejto sezóne ponúkne svojim súperom len málo dôvodov na to, aby ho v tabuľke preskočili, nebolo divu, že oslavy pri záverečnom hvizde boli divoké. Aj keď Arteta povedal, že sa príliš nezapodieval čakaním v nádeji, že City stratí body.

"Do konca sezóny zostáva ešte 34 zápasov. Ak si to po 38 dueloch zaslúžite, budete tam, kde máte byť. Môžeme sa sústrediť len na to," uviedol Španiel.