Šanca Arsenalu na titul prudko klesla. Arteta: Musím sa ospravedlniť

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Šanca Arsenalu na titul prudko klesla. Arteta: Musím sa ospravedlniť
Arteta nezažíva príjemné pocity.
Arteta nezažíva príjemné pocity.Reuters
Manažér Arsenalu Mikel Arteta (41) vstupoval do duelu s Brightonom s nádejou, že jeho mužstvo by mohlo získať titul Premier League, ale po zápase sa musel ospravedlňovať fanúšikom klubu.

Domáci výprask od výborného Brightonu prišiel krátko po tom, čo City rovnakým výsledkom zdolalo Everton. Sen Arsenalu už skoro vyhasol. Niektorí priaznivci Londýnčanov smerovali z tribún domov, keď Brighton viedol ešte len 2:0 vďaka gólom Julia Encisa a Deniza Undavu. Pred rýchlo sa vyprázdňujúcim štadiónom Pervis Estupiñán v nadstavenom čase upravil na konečných 3:0.

"Pred týždňom som tu stál s pocitom hrdosti a dnes sa musím ospravedlniť za výkon v druhom polčase. Nebolo to prijateľné. Matematicky je titul stále možný, ale dnes sa naň nedá myslieť. Musíme stráviť výsledok i výkon, pochopiť prečo a mať na to reakciu," povedal Španiel Arteta pre Sky Sports.

Hráči Arsenalu reagujú počas kalamitnej prehry
Hráči Arsenalu reagujú počas kalamitnej prehryAFP

Keď Arsenal 1. apríla zdolal Leeds United 4:1, mal pred City náskok ôsmich bodov a kontroloval boj o titul. Odvtedy však dokázali zo siedmich duelov vyhrať dva a minulý mesiac ich rozobrali aj samotní Citizens.

"Gunners" urobili v tejto sezóne obrovský pokrok, keď v minulej obsadili piate miesto, ale zachmúrený Arteta mohol nájsť len málo pozitív po druhopolčasovej kapitulácii svojho tímu proti Brightonu.

Najlepšia pätica tabuľky Premier League
Najlepšia pätica tabuľky Premier LeagueFlashscore

"V tejto chvíli prevláda pocit frustrácie, zápas sme odovzdali. Bojovali sme naozaj tvrdo, aby sme boli v tejto pozícii, no dnes to bol kritický moment. Nemôžeme robiť to, čo sme robili v druhej polovici," vysvetlil Arteta a povedal, že v lete má o čom premýšľať, keďže v budúcej sezóne bude Arsenal hrať okrem Premier League aj Ligu majstrov.

Zverenci Guardiolu potrebujú na definitívny zisk titulu už len jedno víťazstvo zo zostávajúcich troch ligových zápasov. "Neznášam pocit, keď sklamem ľudí, ktorí niečo naozaj očakávajú. To je najväčšia ľútosť, ktorú dnes mám. Musíme sa za to ospravedlniť," ukončil kouč z Emirates Stadium.