Šesťgólová prestrelka medzi City a Spurs. Son skóroval, asistoval a dal si aj vlastný gól

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Šesťgólová prestrelka medzi City a Spurs. Son skóroval, asistoval a dal si aj vlastný gól

V šlágri kola sme videli remízu.
V šlágri kola sme videli remízu.Profimedia
V šlágri 14. kola anglickej Premier League sa medzi Manchestrom City a Tottenhamom zrodila remíza 3:3. Pri takmer všetkom podstatnom bol kapitán hostí Son Heung-Min (30), ktorý sa raz presadil, dal si aj vlastný gól a zaknihoval asistenciu.

Manchester City - Tottenham 3:3

Tottenham má na maródke alebo vykartovaných viacero opôr ako Bentancur, Maddison, Perišič, Sarr, Sessegnon či Solomon. Problém je hlavne na stopérskom poste, keďže chýbajú aj Romero a van den Ven. Zaskakovať tak museli pôvodom krajní obrancovia Emerson a Davies. V základnej zostave domácich bol znova Doku na úkor Grealisha.

Skóre stretnutia otvoril po ukážkovom protiútoku Son a stal sa prvým hráčom histórie Premier League, ktorý skóroval na ihriskách štyroch rôznych obhajcov titulu. Podarilo sa mu to aj proti Leicesteru, Chelsea a Liverpoolu. Proti tímom z "Big six" má bilanciu 23+7. Kórejčan si ale už o tri minúty strelil vlastný gól a vyrovnal. Medzi obomi zásahmi Sona ubehlo iba 137 sekúnd. Do desiatej minúty stihol rozvlniť obe siete v minulosti iba Gareth Barry (1999).

Vzápätí zahodil obrovskú šancu Haaland, Doku trafil jednou strelou brvno aj žrď a do druhej tyče namieril Álvarez. Argentínčan však následne piatou asistenciou tejto sezóny PL pripravil pre Fodena jeho štvrtý gól v posledných piatich dueloch Premier League na Etihade.

Manchester City potvrdil, že keď po polčase vyhráva, tak boduje. Z posledných 53 takýchto zápasov až 48-krát vyhral a v piatich prípadoch remizoval. Naposledy prehral v máji 2021 proti Brightonu. O rozhodnutie sa svojím prvým gólom od mája tohto roku takmer postaral striedajúci Grealish, avšak v nadstavení vyrovnal Kulusevski

Krátko predtým vsietil tretí gól v PL hosťujúci Lo Celso. Dva z nich padli do siete "Citizens" a o dva sa postaral počas posledných siedmich dní, keďže nedávno rozvlnil sieť Aston Villy. Asistenciu si pripísal Son, čím sa stal iba piatym hráčom histórie PL s gólom, vlastným zásahom a aj asistenciou v jednom stretnutí. Pred ním to dokázali len Kevin Davis, Wayne Rooney, Gareth Bale a Jacob Ramsey.

Tottenham je od príchodu Guardiolu do PL tímom, ktorý proti nemu získal najvyšší počet bodov, v nedeľu pridal už 21. v poradí. Manchester City zaknihoval tretiu remízu po sebe a na treťom mieste má 30 bodov. Tottenham ukončil trojzápasovú sériu prehier, na piatej priečke má 27 bodov.

Počas 140 zápasov tejto sezóny rozhodcovia rozdali už 31 červených kariet, čo je viac ako v priebehu celého minulého ročníka, kedy ich v 380 dueloch bolo dokopy 30.

Tabuľka Premier League po kompletnom 14. kole.
Tabuľka Premier League po kompletnom 14. kole.Flashscore